Evroliga POTVRDILA - igrači Partizana u ODABRANOM društvu! Zašto NEMA košarkaša Zvezde?

Autor:

Sport

16.02.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokaz da četa Željka Obradovića radi odličan posao, a postoji odgovor na pitanje gde su crveno-beli.

Evroliga POTVRDILA - igrači Partizana u ODABRANOM društvu! Zašto NEMA košarkaša Zvezde?

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaši Partizana su posle nešto slabijeg starta u Evroligi uspeli da se probude i sada su među ozbiljnim kandidatima za top osam fazu.

Četa Željka Obradovića igra fenomenalno u poslednje vreme i nakon četiri vezane pobede popela se na šesto mesto na tabeli elitnog evropskog takmičenja, gde se nalazi uz skor od 13 pobeda i 11 poraza.

Igre crno-belih nisu prošle nezapaženo, pa je Evroliga objavila listu kandidata za titulu "zvezde u usponu" i na njoj se nalaze dvojica igrača Partizana. Jam Madar i Alen Smailagić boriće se za laskavo priznanje zajedno sa Rokasom Jokubaitisom iz Barselone, Nikom Manionom iz Virtusa, Gabrijeleom Proćidom iz Albe i Haimeom Pradiljom iz Valensije.

Kada se baci pogled na ove košarkaše možda bode oči kako se Smailagić našao na listi pre Filipa Petruševa iz Crvene zvezde, a obojica su 2000. godište. Centar Zvezde statistički ima bolju sezonu od košarkaša Partizana, ali postoji jasan odgovor i na ovo pitanje.

Naime, u trku za "zvezdu u usponu" ulaze košarkaši rođeni od prvog jula 2000. i mlađi, a Petrušev rođendan slavi 15. aprila, pa i pored fenomenalne sezone nije među odabranima.

Podsetimo, ovo laskavo priznanje osvajali su i Bogdan Bogdanović i Novica Veličković dok su igrali za Partizan, a samo tri košarkaša dva puta su dizala ovaj trofej. U pitanju su Bogdan Bogdanović, Nikola Mirotić i Luka Dončić, a njihovim putem mogao bi da krene i Rokas Jokubaitis iz Barselone koji već ima jedan pehar "zvezde u usponu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading