ČUDESAN ZELENI NAPITAK OD JEDNE NAMIRNICE JE ČISTA MAGIJA: Uklanja holesterol, poboljšava probavu i topi kamenac

Autor: N.J.

Lifestyle

20.02.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je pravo čudo za organizam, i morate ga probati!

ČUDESAN ZELENI NAPITAK OD JEDNE NAMIRNICE JE ČISTA MAGIJA: Uklanja holesterol, poboljšava probavu i topi kamenac

Foto: pexels.com

Zdravstvene dobrobiti celera su brojne zahvaljujući tome što je niskokalorično povrće s visokim udelom vode koje sadrži znatnu dozu vlakana, uz neke vitamine i minerale. To je praktičan međuobrok za put, kao i povrće koje se može dodati u kuvana jela, pržene krompiriće i salate.

Smanjuje upalu

Hronična upala povezana je sa svim većim degenerativnim bolestima, uključujući rak, dijabetes, bolesti srca i Alchajmerovu bolest. Celer sadrži približno 25 različitih protuupalnih spojeva koji mogu pomoći u smanjenju hronične upale.

Smanjuje LDL holesterol

Celer može poboljšati nivo holesterola, što zauzvrat može smanjiti rizik od srčanih bolesti. Studija iz 2014. pokazala je da ekstrakt celera značajno smanjuje nivo lipoproteina niske gustoće (LDL kolesterola).

Foto: pixabay.com

Celer spreman za jelo

Poboljšava probavu

Sok od celera može biti dobar za vaša creva, a zdravlje creva važno je za celokupno zdravlje. Istraživanja su pokazala da je spoj u celeru poznat kao apiuman pomogao u zaštiti od čira na želucu i raka želuca kod miševa. Celer takođe sadrži spojeve koji podstiču opuštanje želuca i stimulišu proizvodnju želučane kiseline, što pomaže u ublažavanju simptoma kao što su žgaravica, probavne smetnje i nadutost.

Sok od celera

Iako ne bi trebalo da očekujete ​​da će sok od celera biti lek za sve, vredi ga dodati svojoj ishrani ako želite sami istražiti njegove prednosti. Ispijanje svežeg soka od povrća - pogotovo soka napravljenog kod kuće - beskonačno je bolje za vas od pijenja gaziranih sokova ili drugih napitaka sa veštačkim dodacima. A s obzirom na visok nivo snažnih antioksidansa i važnih hranjivih materija poput kalijuma i vitamina K u soku celera, on bi mogao pomoći u poboljšanju vašeg celokupnog zdravlja, piše “Fit”.

Takođe, celer pomaže u izlučivanju žučne kiseline.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading