DA LI JE SVAKA PROSEČNA SRPSKA PORODICA OVAKVA? U vezi su od njene 16. godine, a danas imaju decu - Ljubav zamenjena OMALOVAŽAVANJEM I UVREDAMA na svakom koraku

Autor: N.J.

Lifestyle

16.05.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vezi su od njene 16 godine, a odnos se drastično menjao dolaskom dece i ulaskom u brak, a danas se nada mnogo drugačijem životu.

DA LI JE SVAKA PROSEČNA SRPSKA PORODICA OVAKVA? U vezi su od njene 16. godine, a danas imaju decu - Ljubav zamenjena OMALOVAŽAVANJEM I UVREDAMA na svakom koraku

Foto: Shutterstock

Devojka po imenu Sara, podelila je svoju veoma poučnu, ali u neku ruku i napetu ljubavnu priču. Kada je stupila u vezu sa svojim sadašnjim suprugom imala je 16 godina, a on je stariji od nje 8 godina. U momentu kada su stupili u vezu, tada se roditeljstvo na potpuno drugačiji način posmatralo, te ovakav odnos retko koji roditelj bi prihvatio.

- Ja sam ga dodala na Fejsbuku, a od njega mi je stigla poruka kako sam ja najlepša u gradu. Tu je krenulo dopisivanje. Odmah mi se svideo, ali je bila razlika u godinama. Zvao me da se upoznamo, ali sam ja tada uvek imala neke glupe izgovore. Na kraju smo izgubili kontakt i tu smo prekinuli jer zbog godina nisam imala hrabrosti da se upuštam u bilo šta. Kako smo se opet čuli, dva puta smo se uživo videli ali uvek u pratnji mog brata. Na kraju smo se dogovorili da se vidimo sa još jednim parom i tako smo ostali sami kada smo se poljubili. U početku je opravdao poverenje mojih roditelja, posle ne, nisu pričali dve ili tri godine. Kada sam ostala trudna tada su počeli da pričaju sa njim - počela je priču ona za naš portal.

Foto: Unsplash/Toa Heftiba

Par se grli nakon buđenja

Krili da su zajedno zbog razlike u godinama

- Dogovorili smo se da krijemo da smo u vezi dok ja ne skupim hrabrosti da kažem mojim roditeljima. Nakon desetak dana rekla sam im, ali oni su već pretpostavljali. Dobro je prošlo, valjda što su poznavali njegove roditelje. Dali su mu šansu i verovali su mu - priča ona i dodaje:

- Onda je došlo prvo dete, za njega nije bio šok, ni za mene, nego za naše roditelje. U trudnoći me je gledao kao kraljicu i nakon iste. Nije se nešto drastično promenilo posle prvog deteta, ni drugog, promenio se naš odnos. Izgubila se bliskost, jer kao svaka majka posvetila sam se deci. Fali nam u braku zajedničko vreme, slobodna sam kad deca zaspe uveče i kada sam ja preumorna. Udaljiš se zbog obaveza.

Ipak, njen partner je takav da malo više gleda na sebe, te se nadala da će se posvetiti porodici dolaskom drugog deteta i generalno promeni odnosa prema ženskom rodu.

- Isto je bilo kao i sa prvim detetom.  U vezi sam stalno bila pod nekom tenzijom šta li radi, pošto je važio za šmekera, a ja sam opet bila mlađa. U braku nisam ljubomorna, postala sam tolerantnija, i mislim da sam i previše tolerantna. Što se tiče našeg odnosa, rekla bih da tu ima svega. Ne mogu da kažem da nije bilo omalovažavanja i ponižavanja, imali smo baš krizne periode, neću da kažem da sam kriva, ali jesam što sam dozvolila neke stvari. Nisam na vreme rekla "ne" na ono što je trebalo, pa me sada to košta. Imala sam 16 godina i nisam postavila granice na vreme. 

Foto: Shutterstock

Žena plače nakon svađe sa muškarcem

Za kraj, ona poručuje svim mamama da na putu zadovoljavanja tuđih potreba ne smeju da izgube sebe.

- Nisam izgubila sebe, ali treba da vratim sebi sebe. Toliko sam se dala tom porodičnom odnosu i ne nalazim trunku vremenu za sebe. Zbog toga nekad sam nesrećna. On meni duguje poštovanje, jer ja nosim sve. Mislim da zbog toga treba više da me poštuje, jer ja jesam odgajila decu sama. On nije tu u tolikoj meri kao ja - poručuje ona svima koji su u nekoj vrsti bračne krize.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading