DA LI STE OVO BAŠ VI? Postoji nekoliko vrsta parova, a jedan ima najveće šanse za razvod

Autor: N.J.

Lifestyle

06.11.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro je pa izvesno da će se baš ovakav par razvesti.

DA LI STE OVO BAŠ VI? Postoji nekoliko vrsta parova, a jedan ima najveće šanse za razvod

Foto: Shutterstock

Krize u braku su nešto što se dešava, neki je uspešno prevaziđu, a drugi pak ne. Kažu da razvodu često prethodi kritikovanje ili odbrambeni stav.  Sama kritika ukazuje da ste nezadovoljni u vezi uili braku. Ne mora da znači da će to zaista dovesti do razvoda, ali ako je dugotrajna, sigurno da će jednoj strani dosaditi. U suštini, svaki par ima svoje razmišljenje o tome kakvo ponašanje je dobro ili prihvatljivo u vezi. Važno je da prepoznate koji ste vi tip kako biste sprečili potencijalne probleme u vezi, odnosno ponašanja kojia bi mogla da naškode.

Izbegavanje svađa

Parovi koji izbegavaju svađe uglavnom imaju bitniji cilj, a to je da održe mir i stabilnost u vezi time što će na neki način postići kompromis. On ima svoje društvo, vi svoje, lepo funkcionišete, ali nekada je potrebno reći šta mislite kako bi vam sama veza bila kvalitetnija.

Foto: Shutterstock

Otuđenost i ljutnja ljubavnog para

Nestabilni parovi

Ovo može da se posmatra na dva načina. Prema psiholozima, ako smo imali nestabilne odnose u detinjstvu sa roditeljima težićemo partnera kog ćemo idealizovati, a sam odnos sa njim neće biti tako savršen. Drugi primer je veza gde se smenjuju sreća, tuga, radost, patnja.. Čest problem je mnogo negativnih emocija, ali ovakvi parovi (ovaj drugi tip), mogu da uspeju.

Međusobna podrška

Ovakvi parovi su negde između prvog i drugog tipa. Trude se da razumeju jedno drugo i da im se odnos temelji na smirenosti. Kada nisu u saglasnosti, posvađaće se, ali se ubrzo vrate kompromisu i mirnom načinu rešavanja problema. Njihov život mogao bi nekada da bude dosadan, ali oni definitvno važe za jedan od stabilnijih parova.

Foto: shutterstock

Dečko i devojka se grle ispod ćebeta

Neprijateljski nastrojeni parovi

Čudno će zvučati ali ovaj par na neki način opstaje zajedno. To je onaj par iz vašeg društva koji se "lomi" oko toga da pokaže da je baš on u pravu kao i da vi nikada niste. Sukobi su jedini način na koji oni rešavaju svoje probleme, a miran razgovor za njih ne postoji kao opcija. Na neki čudan način njima je zanimljivo da sve probleme rešavaju ovako.Prema istraživanjima, ovaj tip para nastoji da ostane zajedno iako su nesrećni.

Otuđeni, ali i neprijateljski nastrojeni

Ako nemate za šta da se borite, osećate nezadovoljstvo, tugu možda čak i prezir prema partneru - kraj je već jasan. Partneri se ovde čak ponašaju kao neprijatelji i slični su sa parom koji je naveden iznad, ali pak ovi su više udaljeni i razvod je pre na vidnom polju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading