DA LI STE KASNO IZGUBILI NEVINOST? Psiholog otkriva posledice: To je jasan simptom da nije sve kako treba!

Autor: N.J.

Lifestyle

30.10.2022

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko traje pubertet i kako utiče "kasnije" gubljenje nevinosti na osobu, otkriva psiholog.

DA LI STE KASNO IZGUBILI NEVINOST? Psiholog otkriva posledice: To je jasan simptom da nije sve kako treba!

Foto: Izvor: Unsplash/ Becca Tapert

Kasni početak seksualne aktivnosti može da bude signal zastoja u psihičkom razvoju osobe, a može da dovede i do infantilizma, rekao je psiholog Oleg Dolgitski.

Pubertet počinje u periodu Između 12. i 14. godine, a završava se sa 16 - 17 godina za devojčice i sa 19 - 20 godina za dečake, objasnio je Dolgitski. Obično, na kraju puberteta, mladi su se već dovoljno izveštili u komunikaciji sa suprotnim polom što im omogućava da imaju normalan seksualni život.

Danas, zbog generalno produženog životnog veka ljudi širom sveta, i sam pubertet duže traje. Upravo zbog toga je i ljudski razvoj vremenski „razvučen“, što opet dovodi do kasnijeg početka seksualne aktivnosti, upozorio je psiholog.

Foto: Shutterstock,

Deca u autobusu

- Kasni početak seksualne aktivnosti je jasan simptom koji jasno ukazuje na prisustvo problema u fizičkom i psihičkom razvoju osobe - napominje psiholog.

U praksi, to je zbog činjenice da 30 - godišnjaci nastavljaju da žive sa roditeljima, gde zaravo ne napuštaju ulogu deteta u odnosu na odraslog roditelja. Prema tome, kasni početak seksualne aktivnosti može da bude i znak infantilnosti, odnosno nezrelosti. Takve osobe su najčešće loše prilagođene društvenom životu. Obično su nepažljivi prema sebi i drugima, impulsivni u svojim postupcima, aljkavi, slabo vode računa o sopstvenoj higijeni i zdravlju.

- Muškarci su u ovom slučaju, kao i deca, strastveni prema raznim oblicima igranja, najčešće su to kompjuterske igrice koje izazivaju zavisnost. Često je ova pojava praćena raznim oblicima alkoholizma, zavisnosti od droga, kao i pokušajima samoubistva - primetio je Dolgitski, a prenose "Vesti rs".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading