LEPINJICE IZ TIGANJA SPREMNE ZA 10 MINUTA: Odličan recept za današnje jelo!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.12.2022

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan predlog za današnje jelo!

LEPINJICE IZ TIGANJA SPREMNE ZA 10 MINUTA: Odličan recept za današnje jelo!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Gözde Yemek Tarifleri

Ovaj odličan recept, može poslužiti kao "jači doručak" ili ukusna večera. Nije vam potrebno mnogo truda, sprema se za čas, a svako će uživati. Ključ je u dobrom testu, i preciznim merama. A kada napravite lepinjice, sigurno se nećete pokajati. Sama priprema je krajnje jednostavna.

Potrebno vam je:

220 grama jogurta

Jedna čaša vode

So

480 grama brašna

Jedan prašak za pecivo

Otopljen maslac 100 grama

Foto: Shutterstock

Žena pravi jelo

Priprema: 

U posudu sipajte jogurt, so i vodu. Mutite ručnom mutilicom dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte brašno i nastavite da mutite. Onda u posudu dodajte jedan prašak za pecivo preko brašna. Rukom umesite testo, pa dodajte malo ulja kako bi vam bilo lakše da mesite. Formirajte veliku loptu od testa. Na pobrašnjenu radnu ploču prenesite testo i rukom ga razvucite. Podelite na "dve kifle", a zatim od testa napravite manje parčiće. Od testa napravite deset jednakih loptica. Pokrijte papirom kako se testo ne bi sušilo. Prvu lopticu "izvaljajte", da bude pljosnata i tanka. Pecite ih na zagrejanom tiganju, ravnomereno sa obe strane. Otopite 100 grama maslaca a u drugu posudu iseckajte peršun, to sjedinite i premažite lepinje time. Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading