KOLAČ OD DVE JABUKE SA MERAMA NA ČAŠU: Najukusniji recept spreman za čas!

Autor: N.J.

Lifestyle

01.12.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve jabuke i kolač je gotov!

KOLAČ OD DVE JABUKE SA MERAMA NA ČAŠU: Najukusniji recept spreman za čas!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/Kuhinja Sunčane staze

Kolač sa jabukama

Kako vam zvuči kolač od dve jabuke? Nama odlično! Nema potrebne mnogo da se trudite, uspeva svima, a sastojke već imate kod kuće. Vreme je da još jedan tmuran dan zamiriše na topli kolač.

Potrebno vam je:

2 jaja

Jedna čaša šećera

Jedna čaša griza

Jedna čaša mlevenih oraha

Jedna čaša mleka

1/2 čaše ulja

Dve jabuke

Dve kašike brašna

Jedan prašak za pecivo

Priprema:

Jaja sjedinite sa šećerom i umutite ručnom mutilicom, dok se sve lepo ne spoji. Zatim dodajte čašu griza. Testo bi trebalo da bude malo gušće nakon dodavanja griza. U smesu dodajte i jednu čašu mlevenih oraha. Dodajte i mleko i ulje i nastavite da mutite smesu. Nakon toga, potrebne su vam dve jabuke. Njih bi trebalo da oljuštite i izrendate. Testu dodajte dve kašike brašna, preko jedan prašak za pecivo i jabuke. Sve sjedinite. Na kraju po želji dodate i seckane ohrane ili suvo grožđe, otprilike pola čaše. Smesa bi trebalo da izgleda kao na fotografiji iznad.

Sipajte smesu u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 200 stepeni oko 35 do 40 minuta. Da li je kolač gotov najbolje ćete znati ako ga "probušite" čačkalicom. Kada je kolač gotov, premažite ga sa pet do šest kašika džema od kajsija. Pospite orasima, čokoladom ili kokosom, nije obavezno, ali tako će kolač biti još lepši.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading