"Fokin" CZ-99 otkriva koga je došao da ubije

Autor:

Hronika

24.10.2018

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je dopunjenu optužnicu protiv bivšeg američkog marinca, pripadnika elitne jedinice "Foke" Danijela Dejvida Korbeta i još trojice sprskih državljana.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Danijel Dejvid Korbet

Misteriozni Korbet, o kojem je Srpski telegraf pisao u nekoliko navrata, od hapšenja 31. januara nalazi se u pritvoru, koji mu je produžen 4. oktobra do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, dok je 17. oktobra Apelacioni sud potvrdio ovo rešenje odbivši žalbe njegovih branilaca.

Viši sud u Beogradu u julu je vratio tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv Korbeta i trojice srpskih državljana. Nova optužnica je podneta sudu 21. septembra, zajedno sa dopunskim veštačenjem pištolja koji je pronađen kod Amerikanca, a sa kojeg je izbrisan registarski broj. U toku je faza preispitivanja uslova za potvrđivanje optužnice pred Višim sudom u Beogradu, tokom koje branioci mogu da dostave odgovore na optužnicu.

Korbet, N. V, N. P. i N. A. terete se da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina. Korbet je uhapšen 31. januara u jednom stanu na Novom Beogradu, kada je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

Ko je Korbet
- pripadnik američkih "Foka"
- član elitnog Tima 6, koji je likvidirao Bin Ladena
- sumnjiči se za ubistvo mafijaša u Srbiji
- njegov advokat Miša Ognjanović je ubijen

Korbet je zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona. Bio je pripadnik Tima 6, elitne jedinice američkih marinaca, poznate kao "Foke". Pripadnici "Foka" sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih oko stotinak, a baza im se nalazi u Virdžiniji. Pored ostalog, locirali su i ubili vođu Al Kaide Osamu bin Ladena 2011. godine u Pakistanu.

Mornarički Tim 6 toliko često sarađuje sa američkom kontraobaveštajnom agencijom da ih ponekad zovu "pretorijanska garda" CIA, navode svetski mediji. 

Misterija Korbetovog pištolja
- izbrisan serijski broj
- ogrebotine na udarnoj igli sveže
- sumnja se da je korišćen u skorije vreme
- zatečen u neispravnom stanju
- veruje se da se zaglavio prilikom pucnjave

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading