U udesu ostao bez supruge i bebe: VIKAO DA JE TRUDNA, NIKO NIJE HTEO DA POMOGNE

Autor: S. RAVIĆ

Hronika

31.08.2018

03:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zla kob koja je zadesila porodicu Bogdanović iz sela Klisurica kod Prokuplja obavila je ceo kraj u crno. I dok čekaju da Vitomir (42) u Nišu preuzme tela supruge Suzane (33), koja je preminula nakon udesa, i bebe, koju su iz stomaka lekari pokušali da spasu carskim rezom, u porodici Bogdanović zavladao je muk.

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ
Srmskani auto Bogdanovića

Krivina

Nesreća se dogodila na ulazu u prokupačko selo Gornja Stražava na putu Ribarska Banja - Prokuplje. Tim putem po sat vremena ne prođe vozilo. Do nesreće je došlo na oštroj krivini, a Bogdanovići su se iz Prokuplja vraćali kući i išli uzbrdo sitroenom sakso koji su pre par godina kupili. Iz suprotnog pravca naišao je mercedes kojim je upravljao Žarko P., hrvatski državljanin na radu u Nemačkoj. Iz zasad nepoznatih razloga prešao je u suprotnu traku i direktno udario Bogdanoviće.

Za volanom mercedesa bio Žarko P., hrvatski državljanin na radu u Nemačkoj, koji će danas biti saslušan

- Sinoć je bilo strašno. Vitomir je plakao, pričao je kako se desilo. Vraćali su se iz Prokuplja jer su bili na kontroli pošto je Suzani termin za porođaj bio 10. septembar. Usput su kupili i namirnice. Rekao mi je da se auto samo stvorio ispred njih. Suzana je sama izašla iz automobila, pitala ga da li je povređen, a onda pala ispred kola u nesvest. Pokušavao je da je povrati. Posipao je vodom i vadio joj jezik kako se ne bi ugušila. Pojas joj je isekao majicu. Vikao je da je trudna i da mu pomognu, ali ni vozač mercedesa ni devojka koja je bila sa njim nisu prišli, već su se povukli sa strane i grlili - ispričao nam je rođak Bogdanovića koji je među prvima bio na licu mesta.

Beba živela jedan dan

Nakon udesa u prokupačkoj bolnici lekari su hitno Suzanu porodili carskim rezom, ali od samog početka i ona i beba su bile životno ugrožene. Suzana je hitno prebačena u niški Klinički centar, ali je ipak preminula u sredu oko 18 sati, dok je beba preminula sutradan 30. avgusta u 8 sati ujutru, nakon višečasovnog pokušaja reanimacije.

On kaže da je sudar bio strahovit, a da na mestu nesreće nema tragova kočenja.

- Koliko je jako udario u njihov sitroen, govori i to da je u gepeku pukla flaša sirćeta koje su kupili, kao i džakčić sa praškom i džak brašna - priča rođak.

Suzani je termin za porođaj bio 10. septembar, pa su kobnog dana pošli na kontrolu

Pritvor

Žarko P., koji je mercedesom naleteo na sitroen sakso u kojem su bili Bogdanovići, danas će biti sproveden kod zamenika tužioca Osnovnog tužilaštva u Prokuplju i saslušan kod sudije za prethodni postupak, nakon čega bi trebalo da se zna da li će mu se odrediti pritvor. Prema našim saznanjima, ni Vitomir ni Žarko P. nisu imali alkohol u krvi.

Majku i ćerku sahraniće zajedno

- Eto, umesto da se radujemo i veselimo bebi, treba da ih ispratimo. Da je sreće da je išlo redom. Trebalo je ja da umrem, a ne moja snaha. Malopre me zove sin koji u Nišu čeka da je uzme i pita da li nešto da kupi za bebu. Rekla sam mu da kupi sve i da je lepo obuku - kaže nam kroz jecaj Vitomirova majka Danica i dodaje da joj je snaja bila i desna i leva ruka.

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ
Baka Danica Bogdanović

- Jutros da skuvam kafu, svi tu i meni se ote: "Ajde, Suzo, ti!" A onda shvatim da mi je nema. Kako ćemo sada? Šta da radimo bez nje i bez unuke? Planirali su narednog ponedeljka da kupe sve za bebu, a sad... Pitali smo sveštenika, sahranićemo ih zajedno u istom kovčegu - dodaje Danica.

Sinovi tuguju za majkom

Vitomirovi i Suzanini sinovi Stefan (14) i Danilo (11), čini se, stoički podnose tragediju. Ipak, kada neko naiđe, mališanima krenu suze.

- I tata je dobar, ali majka nam je sve dopuštala. Sa njom smo uvek lako izlazili na kraj. Trebalo je bratu da kupe nov krevet i za sestru krevetac, tako su nam rekli - kaže Stefan, prerano odrastao, gledajući u pod.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading