ULETEO U SMEŠTAJ I PUCAO U MLADIĆA! Krvavi obračun jutro nakon svađe u kafiću!

Autor:

Hronika

22.04.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucao iz startnog pištolja dok je mladić spavao.

ULETEO U SMEŠTAJ I PUCAO U MLADIĆA! Krvavi obračun jutro nakon svađe u kafiću!

Foto: Shutterstock

Ilustracija

U Budvi uhapšen je muškarac, crnogorski državljanin koji je ranio drugog muškarca vatrenim oružjem. 

Ova informacija potvrđena je za crnogorske medije iz nekoliko izvora, a kako se saznaje, pucnjava se dogodila u kolini autobuske stanice, kada je muškarac koji se prethodne večeri sukobio sa mladićem, došao u smeštaj u kome je ovaj boravio.

Osumnjičeni je jutros oko 10 časova ušao u prostorije gde su radnici angažovani u jednoj firmi i tražio mladića, tvrdeći da mu je drug.  Kada su mu pokazali gde ovaj spava, ušao je u sobu i izvadio startni pištolj i pucao.

Mladić je dobio ustrelnu ranu u stomaku, ispričao je izvor.

Muškarac je potom pobegao i bacio pištolj. Policijski inspektori ubrzo su identifikovali napadača koji je uhapšen, a pronađen je i pištolj.

Šta raditi ukoliko smo ranjeni vatrenim oružjem?

Kada se nađemo u situaciji da smo ranjeni vatrenim oružjem, važno je znati kako pravilno reagovati i šta preduzeti kako bismo povećali šanse za preživljavanje i smanjili rizik od komplikacija. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti u ovakvoj situaciji:

Smirite se i pozovite pomoć

Prvo i najvažnije, potrebno je zadržati smirenost i odmah pozvati hitnu pomoć. Brza reakcija i pravovremena medicinska intervencija mogu značajno uticati na ishod povrede.

Prestanite krvarenje

Ako je povreda praćena krvarenjem, potrebno je odmah preduzeti mere kako biste zaustavili krvarenje. Možete pritisnuti ranu čvrstim zavojem ili čistim komadom tkanine kako biste smanjili gubitak krvi.

Položaj tela

Ukoliko je moguće, osoba koja je ranjena treba da bude postavljena u položaj koji će smanjiti rizik od dodatnih povreda, ali i olakšati disanje i cirkulaciju krvi.

Ne uklanjajte metak

Ne pokušavajte sami da uklonite metak ili bilo koji drugi predmet koji je uzrok povrede. To može izazvati dodatna oštećenja i komplikacije. Sačekajte stručnu medicinsku pomoć.

Pratite vitalne znake

Važno je pratiti vitalne znake osobe koja je ranjena, poput pulsa, disanja i svesti. Ove informacije će biti od velike pomoći medicinskom osoblju koje stiže na intervenciju.

Podrška i ohrabrivanje

Osoba koja je ranjena može biti u šoku i osećati strah. Vaša podrška i ohrabrivanje mogu imati pozitivan uticaj na njen emotivni i mentalni status, što takođe može biti od velike važnosti.

Čekanje hitne pomoći

Kada je hitna pomoć stigla, važno je pružiti im sve potrebne informacije o povredi i pružiti saradnju kako bi se osoba što pre transportovala do medicinskog centra.

Ukoliko se nađete u situaciji da ste ranjeni vatrenim oružjem, ovi koraci mogu biti od presudnog značaja za vaše preživljavanje. Važno je da ostanete smireni i da imate na umu da je brza reakcija ključna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading