SRBIN I BOSANAC OSUMNJIČENI ZA PREVARU I FALSIFIKOVANJE ISPRAVA U BUDVI: Ukrali robu u vrednosti od više hiljada evra!

Autor:

Svet

06.04.2024

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njih dvojica su se predstavili kao ovlašćeni predstavnici jednog privrednog društva.

SRBIN I BOSANAC OSUMNJIČENI ZA PREVARU I FALSIFIKOVANJE ISPRAVA U BUDVI: Ukrali robu u vrednosti od više hiljada evra!

Foto: MUP Srbije

Budvanska policija je uhapsila S.D. (34) iz Srbije i S. S. (37) iz Bosne i Hercegovine pod sumnjom da su izvršili prevare i falsifikovanje isprava. Njih dvojica su se predstavili kao ovlašćeni predstavnici jednog privrednog društva i preuzeli robu u vrednosti od 2.931 evra u jednom maloprodajnom objektu u Budvi.

Sumnjivi postupci u maloprodajnom objektu

Prema navodima lokalne policije, S.D. i S. S. su pristupili maloprodajnom objektu u Budvi predstavljajući se kao ovlašćeni predstavnici privrednog društva sa kojim objekat posluje. Nakon preuzimanja robe na odloženo plaćanje, ispostavilo se da su koristili vozilo sa lažnim registarskim oznakama, što je dovelo do njihovog identifikovanja i hapšenja.

- Pored toga, prilikom rasvetljavanja slučaja došlo se do saznanja da su na istovetan način oštetili i drugi maloprodajni objekat iz kojeg su prisvojili robu u iznosu od 1.620 evra. Policija je pronašla kompletnu količinu alkoholnih pića, koja su oduzeta i vraćena- saopštila je lokalna policija.

Reakcija tužilaštva i hapšenje osumnjičenih


Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je obavešten o ovom slučaju, nakon čega je naloženo hapšenje obojice osumnjičenih.

Falsifikovanje dokumenata je postupak pravljenja lažnih ili izmenjenih dokumenata sa namerom da se obmane ili prevari. To može uključivati izmenu ličnih podataka, potpisa, pečata ili drugih identifikacionih informacija kako bi se stvorio lažan utisak o verodostojnosti dokumenata.

Pravne posledice falsifikovanja dokumenata

Falsifikovanje dokumenata je krivično delo koje može imati ozbiljne pravne posledice. U mnogim zemljama, ovo delo može rezultovati zatvorskom kaznom i visokim novčanim kaznama. Pored toga, osoba koja je uhvaćena u falsifikovanju dokumenata može suočiti sa dugotrajnim posledicama u vidu gubitka ugleda i poverenja u društvu.

Tipovi falsifikovanja dokumenata

Postoje različiti tipovi dokumenata koji se mogu falsifikovati, uključujući lične isprave poput pasoša, ličnih karata, vozačkih dozvola, ali i poslovne dokumente poput ugovora, faktura, i slično. Falsifikovanje dokumenata se može vršiti ručno ili uz pomoć digitalne tehnologije, što dodatno otežava otkrivanje lažnih dokumenata.

Kako se boriti protiv falsifikovanja dokumenata?

Vlasti širom sveta preduzimaju različite mere kako bi se borile protiv falsifikovanja dokumenata. To uključuje upotrebu specijalnih tehnologija zaštite dokumenata, poput holograma, specijalnih vrsta papira i mastila, kao i unapređenje procedura provere dokumenata prilikom njihove upotrebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading