NIKAD ŽEŠĆA PROZIVKA NA JOKIĆEV RAČUN! Bivša NBA zvezda GRMI: JOKIĆ JE NAJGORI MVP u poslednjih 40 godina!

Autor: M. M.

Sport

04.04.2024

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštar komentar.

NIKAD ŽEŠĆA PROZIVKA NA JOKIĆEV RAČUN! Bivša NBA zvezda GRMI: JOKIĆ JE NAJGORI MVP u poslednjih 40 godina!

Foto: printscreen/twitter.com

Nikola Jokić ove sezone prosečno beleži 26,4 poena, 12,3 skoka i devet asistencija prosečno po meču za svoj Denver, šampiona NBA lige. Srbin je vodeći u trci za treću MVP nagradu u karijeri, ali je ovog puta dobio sramotne kritike od bivšeg NBA igrača i zvezde Vašington Vidzarsa Gilberta Arenasa.

Arenas je sve više poznat po kontroverznim izjavama.

- Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo - rekao je Arenas u jednom podkastu.

Foto: youtube.com/ SLAM NBA

Arenas

Nije se na tome zaustavio.

- Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, osam skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski u tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28 poena, osam skokova i 13 asistencija, šta je istorijski tu - tvrdi Gilbert Arenas, kojem NBA prosek poena za 13 sezona iznosi 20 po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading