JOKIĆ JE APSOLUTNO NAJBOLJI! Poznati Hrvat nije saglasan sa Kukočem: "Da ne mešamo kruške i jabuke"!

Autor: M. M.

Sport

02.04.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toni, inače, tvrdi da su boli bili Dino Rađa, Vlade Divac ili Arvidas Sabonis.

JOKIĆ JE APSOLUTNO NAJBOLJI! Poznati Hrvat nije saglasan sa Kukočem: "Da ne mešamo kruške i jabuke"!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski trener Neven Spahija ne deli mišljenje sa slavnim sunarodnikom Tonijem Kukočem, koji smatra da Nikola Jokić nije najbolji igrač ikada u NBA sa naših prostora.

Kukoč, inače, tvrdi da su boli bili Dino Rađa, Vlade Divac ili Arvidas Sabonis.

- Sport je interesantan upravo zbog ovakvih stvari, jer svako ima svoje mišljenje, a onda iz toga izađu kontroverze nakon kojih krenu brojni neprimereni komentari. Toni Kukoč je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. To je čovek koji je napravio čuda u svojoj karijeri i ima pravo na mišljenje - kaže Spahija za "Indeks.hr" i dodaje:

Foto: Starsport

Spahija

- Nije mi jasno zašto se neko ljuti. Ne želim da komentarišem ono što je Toni rekao, ali mogu reći svoje mišljenje. Nikola Jokić je apsolutno najbolji centar koji je iz Evrope došao u NBA. Dvostruki MVP, MVP je finala, čovek koji je na svojim leđima doveo klub do titule prvaka NBA, momak čije su brojke abnormalne.

Nije se na tom zaustavio.

- Nikola Jokić je dečko koji košarku svaki dan čini boljim. Dakle, neviđenog je kvaliteta. Ne postoji evropski centar koji može i blizu prići onome što je Jokić. Sasvim sam drugačijeg mišljenja od Kukoča, ali ne ljuti me njegovo mišljenje. Video sam na američkim sajtovima tu izjavu, Toni je tamo igrao dugo, ima svoj stav i to je tako - rekao je Spahija, te dodaje:

- Da ne mešamo kruške i jabuke. Ovde govorimo o vremenskom razmaku od 30 godina ili više. Nema potrebe za tim, danas je drugo vreme. Led su probili igrači poput Dražena, Tonija, Dina i još nekih Evropljana. Posebno se Dražen, po dolasku u NBA, mnogo promenio u mišljenju i odnosu prema evropskim igračima. Tada je preovladavalo mišljenje da evropski igrači ne mogu da igraju u NBA jer nisu dovoljno atletski moćni. Ovakav stav koštao je NBA činjenice da mnogi vrhunski igrači nikada nisu došli u Ameriku da pokažu šta mogu. Bio je to potpuno pogrešan i čudan stav. Nakon toga, NBA je počela drugačije da gleda na Evropu, najviše zahvaljujući Doniju Nelsonu i Bafordu, koji su shvatili da se u Evropi krije rudnik dijamanata. Danas vidimo da su bili u pravu. Bila je faza kada su bili totalno dezorijentisani i potpisivali bilo šta iz Evrope, samo da ne pogreše. To su bila takva vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Lj

03.04.2024 07:26

Nije "sa nasih prostora", nego iz Srbije.