JOKIĆEV SAIGRAČ U PROBLEMU! Brat mu se našao POD ISTRAGOM! Srbin se ODMAH oglasio!

Autor:

Sport

26.03.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBa liga pokrenula postupak protiv Džonteja Portera.

JOKIĆEV SAIGRAČ U PROBLEMU! Brat mu se našao POD ISTRAGOM! Srbin se ODMAH oglasio!

Foto: Tanjug/AP

Rukovodstvo NBA lige je pokrenulo istragu protiv košarkaša Toronta Džonteja Portera, brata saigrača Nikole Jokića u Denveru, Majkla Džuniora Portera, zbog optužbi za kockanje.

Portparol lige je potvrdio da je istraga otvorena, a srpski trener na klupi Reptorsa Darko Rajaković je izjavio da je saznao za to uoči utakmice protiv Bruklina, koju su izgubili rezultatom 88:96.

Porter nije igrao na ovoj utakmici iz privatnih razloga, a situacija je dodatno komplikovana činjenicom da se istražuje njegov učinak u utakmicama 26. januara i 20. marta.

Istražuje se Porterov učinak u pomenutim utakmicama, u kojima je igrao vrlo kratko pre nego što se povukao navodeći povredu ili bolest. U oba meča, protiv Los Anđeles Klipersa i Sakramenta, Džontej je igrao znatno manje od očekivanog vremena na terenu, a nije uspeo da postigne nijedan poen. Ovo je izazvalo sumnje i pokrenulo istragu rukovodstva NBA lige.

 

 

- Nikada ne sumnjam u povrede. Nikada ne sumnjam u poštenje mojih igrača. Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji - rekao je Rajaković i dodao:

- Ne znam njihovu reakciju. Samo znam da niko ne želi da se takva situacija dogodi, nikome, nijednoj ekipi. Jednostavno moramo da se nosimo sa time - naveo je srpski trener.

NBA liga ima jasna pravila koja se tiču klađenja, a svaki igrač koji se kladi novcem ili uloži bilo koju vrednost na utakmicu ili događaj u organizaciji lige ili Razvojne lige, može se suočiti sa kaznama komesara takmičenja Adama Silvera u rasponu od novčane kazne do diskvalifikacije.

Ranije su najmanje četiri igrača iz razvojne lige suspendovani zbog kršenja pravila o klađenju, a kazne su se kretale od tri do pet utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading