NI POVREDA MU NE MOŽE NIŠTA! Nikola Jokić BEZ POLA TIMA UNIŠTIO Memfis i pokazao ko je MVP!

Autor:

Sport

26.03.2024

04:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastična partija srpskog reprezentativca.

NI POVREDA MU NE MOŽE NIŠTA! Nikola Jokić BEZ POLA TIMA UNIŠTIO Memfis i pokazao ko je MVP!

Foto: www.profimedia.rs

Bez drugih se može, bez Nikole Jokića nikako - mantra je kojom se vode Denver Nagetsi. Srpski košarkaš vratio se posle lakše povrede na meč na domaćem terenu sa Memfis Grizlisima, i bez pomoći većine najbitinijih saigača, skoro svojeručno, deklasirao protivnika rezultatom 128:103. 

Somborac se uvek pokazuje kao predvodnik svoje ekipe, na to smo navikli, ali koliko on utiče na igru tima iz Kolorada, postaje jasno tek kada njega nema. Pre samo dva dana imali smo priliku da vidimo kako se Denver muči protiv fenjeraša Portlanda, a već danas, po Nikolinom povratku, gledamo izabranike Majkla Melouna kako dominiraju na terenu. 

 

 

Brojke jasno govore, Jokić je duša ove ekipe. Ovaj put, ubeležio je izvanrednih 29 poena, 11 skokova i osam asistencija. Do utiska impresivnog se dolazi kada uvidimo da je Srbin igrao tek tri četvrtine, a postaje nam teško da poverujemo u statistiku kada uvidimo da je čak 16 poena postigao u prvoj četvrtini. Poruka je vrlo istaknuta - Memfis je presudu dobio pre prvog odlaska na odmor. 

 

 

Ukoliko se zagledamo u postavu Nagetsa, svako se zapita: Gde su starteri? Jokić nije mogao na računa na pomoć večine najbitnijih šrafova u sistemu Majkla Melouna jer su meč sa Grizlisima propustili Aron Gordon i Džamal Mari, dok je Majkl Porter Džunior imao ograničenu minutažu. Nijedna od pomenutih nepogoda nije smetala Nikoli, a ujedno je i potvrdia kakvu šampionsku dubinu ima ekipa iz Kolorada. 

 

 

U Memfisu, najviše je pokušavao Somborcu da parira Skoti Pipen Džunior. Sin poznatog "holofejmera" i nekadašnjeg saigrača Majkla Džordana je ubacio 17 poena i četiri skoka, te je tako na momente pokazivao čiju krv ima u svojim rukama. Pored njega, prisutan je bio Desmond Bejn sa 15 koševa. 

 

 

Ovo je bila nestvarna 15 pobeda Denvera od Ol-star pauze. Od vikenda svih zvezda, Nagetsi su zabeležili tek dva poraza, što govori mnogo o formi u kojoj se nalazi ekipa Nikole Jokića. Šire gledano, ovo je bila 51. pobeda ekipe koju vodi Majkl Meloun, a njome su preuzeli tron Zapada od Oklahome. 

Što se Memfisa tiče, nemaju mnogo čemu da se nadaju sa skorom 24-47 i 13 pozicijom na istoj tabeli, sem možda nekom visokom piku na Draft lutriji. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading