SADA JE ZVANIČNO: Nemanja Nedović se POVUKAO! "Završio sam sa reprezentacijom, dolaze mlađi"!

Autor:

Sport

26.03.2024

04:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrač kluba sa Malog Kalemegdana je objasnio svoju odluku.

SADA JE ZVANIČNO: Nemanja Nedović se POVUKAO! "Završio sam sa reprezentacijom, dolaze mlađi"!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović u dresu reprezentacije Srbije

Košarkaš Crvene zvezde, Nemanja Nedović, prošle sezone je rekao kako neće putovati sa nacionalnim timom na Filipine, kako bi učestvovao na Svetskom prvenstvu. Naši reprezentativci su kasnije osvojili srebro, a nekadašnji igrač Panatinaikosa je veoma jasno stavio doznanja Svetislavu Pešiću zbog čega neće moći da računa na njega. 

To je učinio i sada, kada je zvanično objavio svoje povlačenje iz nacionalnog tima. 

- Završio sam sa reprezentacijom prošlog leta tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Moje telo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor. Ako ću deo tog perioda da posvetim nacionalnom timu, dođe trenutak kada više ne možete. A ja sam plus tada dobio ćerkicu Taliju. Postao sam praktično ‘raspolućen’, nisam više mogao. Dolaze mlađi… - objasnio svoju odluku je nekadašnji reprezentativni bek. 

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

Takođe, prokomentarisao je poraz Zvezde od Mege, naglašavajući da neuspeh nije nešto što je očekivao. 

- Nekada nije jednostavno da se objasni. Mislio sam da će ova utakmica izgledati sasvim drugačije. Dan ranije smo odradili veoma dobar trening, posle trijumfa u Evroligi, ne znam… A sa druge strane, Mega se ne sme potceniti, ne kažem da smo mi to uradili, jer su oni jako dobar tim. Nije nam bilo lako ni u prvom meču, iako smo slavili. Međutim, morali smo da budemo odgovorniji, da se uopšte ne desi situacija sa egal rezultatom u finišu. Ali, Zvezda je i dalje najbliža da ima prednost domaćeg terena u plej-ofu. Prvi smo, samo na korak od cilja - istakao je Nedović za Sport Klub.  

Za kraj, kratko se dotakao ovosezonskih (ne)uspeha njegovog kluba u Evroligi.

- Nisam jedini prvotimac koji će priznati da nije zadovoljan klupskim skorom u najjačem takmičenju. Kao ni što ću konstatovati da smo mogli više. Bilo je puno povreda, sezonu smo počeli sa mnogo novih igrača…U Evroligi se teško pravi rezultat bez kontinuiteta - dovršio je Nedović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading