NBA LIGA NAJAVLJUJE SPEKTAKL?! Jokić PROTIV Embida, Dončić NAPADA Lebrona! Da li nam se sprema košarkaška REVOLUCIJA?!

Autor:

Sport

24.03.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi moglo da promeni Ol-star kakav poznajemo.

NBA LIGA NAJAVLJUJE SPEKTAKL?! Jokić PROTIV Embida, Dončić NAPADA Lebrona! Da li nam se sprema košarkaška REVOLUCIJA?!

Foto: Printscreen

NBA logo

U poslednje vreme smo čuli mnogo kritika na račun NBA lige povodom organizacije meča svih zvezda. Deluje da nikoga ne zabavlja utakmica na kojoj se najbolji igrači američke lige praktično izmotavaju, bekonačno ispucavaju sa preteranih distanci i zakucavaju bez ikakve prepreke na putu do koša. 

Interesovanje publike je striktno vezano za kompetitivni karakter u sukobu najboljih, a upravo on nedostaje Ol-star utakmici. 

Foto: printscreen/x.com

Nikola Jokić na ovosezonskom Ol-star

NBA liga već godinama pokušava da vrati interesovanje i motivaciju igračima za vikend zvezda, a deluje da nam se na horizontu nazire revolucija koja bi mogla da promeni ovu manifestaciju zauvek. 

Naime, prvi čovek američke lige, Adam Silver, najavio je da na rukovodećim pozicijama uveliko razmišljaju o promeni koja bi omogućila da se susret odigra između Evropljana i najboljih Amerikanaca. 

- Da, puno smo razmišljali o tome. Postoji ta opcija. Ovo što smo gledali u Indijanapolisu bio je sjajan vikend, ali nije bila košarkaška utakmica. Ipak, možda bi umesto pokušaja da stvorimo super takmičarski meč, za koji nisam siguran da su timovi i igrači zainteresovani, trebalo da radimo neke druge stvari, da smišljamo nova takmičenja, poput ovog u kom su bili Stef i Sabrina - rekao je Silver i dodao:

Foto: Tanjug/AP

Adam Silver

- Razmotrićemo duel SAD - Ostatak sveta, to nije sporno. Samo mislim da smo možda prošli tu fazu da možemo da imamo ozbiljnu utakmicu. 

Prevashodnno, Silver nije propustio da iskritikuje igrače i njihovu nezainteresovanost za utakmicu.

- Razgovarao sam sa mnogima od njih posle ovogodišnjeg meča i nisam stekao utisak da žele da mi kažu: da, mi shvatamo šta Liga želi i znamo da bi TNT voleo da igramo čvršće. Oni su toga svesni i sami, ali jednostavno neće to učiniti - naglasio je Silver. 

Ukoliko dođe do realizacije ove ideje, mogli bismo da vidimo Luku Dončića kako se sukobljava sa Lebronom, dok mu pik prave Rudi Gober i Nikola Jokić. Na strani Amerikanaca, našao bi se i Džoel Embid, koji je odlučio da zaigra za SAD na Olimpijskim igrama u Parizu, a tako bi došlo do nezaboravnog okršaja gorostasnog Somborca i centra kamerunskog porekla. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading