"POČIVAJ U MIRU ANĐELE, MOJ TATA I DEKA SU SA TOBOM": Građani Bora oplakuju Danku, centar prepun igračaka i potresnih poruka (VIDEO/FOTO)

Autor: Aleksandra Grujić/M.V.B.

Hronika

13.04.2024

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pismo maloj Danki Ilić, ostavljeno je na platou.

"POČIVAJ U MIRU ANĐELE, MOJ TATA I DEKA SU SA TOBOM": Građani Bora oplakuju Danku, centar prepun igračaka i potresnih poruka (VIDEO/FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić, Društvene mreže

U Boru, građani i dalje oplakuju malu Danku Ilić. Centar grada, kod Doma kulture, postao je mesto sećanja prekriveno igračkama, cvećem i svećama, dok ljudi odaju počast preminuloj devojčici.

Knjiga žalosti ostavljena je na platou, a pored nje, među ostalim pismima i porukama, nalazi se i sledeće:

- Počivaj u miru, anđele naš mali. Moj tata i deka su sa tobom, pa i moja baka. Volimo te, i molimo Boga da si srećna i na onom svetu. Danka, svi mislimo na tebe, dušo naša - piše u potresnom pismu koje se nalazi među igračkama.

 

KO ZNA ŠTA SU JOJ URADILI

Reči Marka S., jednog od meštana, dočaravaju šok i tugu kojom je zahvaćena zajednica. Kako je rekao, ne može da poveruje šta se dešava. Takođe, čudno mu je što ubice ne žele da kažu gde su ostavili Dankino telo.

- Ne mogu da verujem šta se dešava. Ova agonija traje ne danima, već nedeljama. Čudno mi je da ne žele da kažu gde su sakrili Dankino telo, ko zna šta su joj uradili... Svi se nadamo da će je što pre pronaći - rekao je Marko za Republiku.

Deseti dan intenzivne potrage za telom male Danke Ilić, koju su ubice 26. marta ubile u Banjskom polju, a zatim bacile na deponiju, i dalje nije doneo rezultate. Dva dana nakon zločina, jedan od osumnjičenih, Dejan Dragijević, zajedno sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom, premestio je telo na drugu lokaciju, ali odbija da otkrije gde.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je Dejan premestio telo sa deponije na Starobanjskom putu jer se bojao da će ga Srđan Janković, koji je udario službenim automobilom devojčicu, izdati policiji i ispričati šta se zaista dogodilo.

On je takođe rekao da poznaje babu i dedu male Danke, ali ne i roditelje. 

Osumnjičeni za Dankinu smrt su dvojica radnika JKP Vodovod Bor, koji su priznali zločin. Oni su priznali da su bili na radnom zadatku u službenom vozilu kada se nesreća, u kojoj je Danka stradala, dogodila. Umesto da pozovu pomoć i policiju, telo devojčice su ubacili u automobil i zatim ga bacili na deponiju. Jedan od osumnjičenih je rekao da je devojčicu nakon udarca kolima, rukama udavio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading