DEKAN FAKULTETA ZA DIPLOMATIJU I BEZBEDNOST OBJASNIO: Evo šta znači "zakasnela reakcija"

Autor:

Hronika

04.04.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prof. dr Radojica Lazić, dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, analizira situaciju ističući značaj reakcije osumnjičenih na poligrafu.

DEKAN FAKULTETA ZA DIPLOMATIJU I BEZBEDNOST OBJASNIO: Evo šta znači "zakasnela reakcija"

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Današnji događaji su potresli celu Srbiju, a u fokus javnosti došlo je hapšenje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić koja je nestala kod Banjskog polja pre deset dana.

Državni zvaničnici su saopštili da su osumnjičeni priznali krivicu, opisujući u detalje kako su izvršili zločin i gde su ostavili telo na deponiji.

Međutim, ministar policije Bratislav Gašić ističe da postoje saznanja da je jedan od osumnjičenih premestio telo na drugu lokaciju, dodatno komplikujući već tešku situaciju.

Prof. dr Radojica Lazić, dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, analizira situaciju ističući značaj reakcije osumnjičenih na poligrafu. On naglašava da je jedan od osumnjičenih imao zakasnelu pozitivnu reakciju, dok je drugi pokazao pozitivnu reakciju.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Potraga za telom Danke Ilić

- To znači da je poligrafsko testiranje za jedno od lica pokazalo osnovanu sumnju, ali i za drugog, ali sa manjim intenzitetom... Zakasnela reakcija može da se desi zbog samog psihičkog stanja - rekao je Lazić uz napomenu da poligraf na sudu nije jedan od osnovnih dokaza, ali može biti indicija u predistražnom postupku, prenosi Informer.

Takođe, profesor Lazić ističe da su osumnjičeni bili naivni u izvođenju ovog monstruoznog zločina, potcenjujući istražne organe i MUP.

Profesor Lazić naglašava da je sam čin ubistva dvogodišnje devojčice izuzetno težak i da predstavlja nenamerno počinjeno teško krivično delo. On ističe da je za ovo delo predviđena kazna do 40 godina zatvora, te da će obdukcija utvrditi da li je smrt nastupila momentalno ili ne. Lazić takođe ističe da savremena tehnologija, posebno forenzika, igra ključnu ulogu u otkrivanju ovakvih teških krivičnih dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading