STRAŠNA ISTINA SE KRIJE IZA POŽARA: Ubistvo i samoubistvo u Magliću?

Autor:

Hronika

03.04.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Maglić kraj Bačkog Petrovca, pronađena su dva tela.

STRAŠNA ISTINA SE KRIJE IZA POŽARA: Ubistvo i samoubistvo u Magliću?

Foto: Vladimir Lukić

Jutros oko četiri sata, u selu Maglić kraj Bačkog Petrovca, pronađena su tela muškarca i žene starih 70 i 69 godina.

Međutim, kako se nezvanično saznaje od izvora dobro upoznatog sa istragom, ova vest krije mnogo mračniju priču.

Prema nezvaničnim informacijama, ovo nije bio slučaj prirodne smrti. Nažalost, sumnja se da je u pitanju ubistvo i samoubistvo, prenosi Telegraf. 

Jedan od mogućih motiva za ovaj strašan čin, navodno bi mogli biti nerešeni imovinski odnosi.

Nasilje u porodici je ozbiljan društveni problem koji se javlja širom sveta, pa tako i u Srbiji. Ono može imati različite oblike, uključujući fizičko, emocionalno, seksualno i ekonomsko nasilje. Nasilje u porodici može biti usmereno ka partneru, deci, starijim članovima porodice ili drugim članovima domaćinstva.

U Srbiji, postoji zakonski okvir koji reguliše pitanja nasilja u porodici. Zakon o sprečavanju nasilja u porodici donet je 2016. godine, a pruža zaštitu i podršku žrtvama nasilja u porodici. Ovaj zakon definiše nasilje u porodici i propisuje mere zaštite, uključujući privremene zabrane prilaska, hitne mere, smeštaj u sigurne kuće, psihosocijalnu podršku i druge oblike pomoći za žrtve.

Pored toga, u Srbiji postoje organizacije civilnog društva, vladine agencije i nevladine organizacije koje pružaju podršku i pomoć žrtvama nasilja u porodici. Ove organizacije pružaju savetovanje, pravnu pomoć, smeštaj u sigurne kuće, obuke i edukaciju, kao i druge oblike podrške kako bi se žrtvama pomoglo da izađu iz nasilnih situacija i izgrade bezbedniji život.

SOS telefon za žene žrtve nasilja: 0800-100-007 - Ovaj broj je besplatan i dostupan 24/7. Pruža anonimnu podršku, savetovanje i informacije ženama koje su žrtve nasilja u porodici.

Centar za socijalni rad: Svaki grad u Srbiji ima svoj Centar za socijalni rad koji može pružiti podršku žrtvama nasilja u porodici. Kontakt informacije za lokalni Centar za socijalni rad mogu se naći pretragom na internetu ili putem lokalnih telefonskih imenika.

Sigurne kuće: Postoje sigurne kuće širom Srbije koje pružaju smeštaj, zaštitu i podršku ženama i deci žrtvama nasilja u porodici. Kontakt informacije za sigurne kuće mogu se dobiti putem lokalnih Centara za socijalni rad ili putem SOS telefona za žene žrtve nasilja.

Institucije i organizacije za podršku žrtvama nasilja u porodici: Pored navedenih, postoje i druge institucije i nevladine organizacije koje pružaju podršku žrtvama nasilja u porodici. Ovi resursi mogu se pronaći pretragom na internetu ili putem lokalnih resursnih centara.

Policija (Hitna pomoć, Vatrogasci, Policija): 192
Hitna pomoć: 194
Vatrogasci: 193
Policija: 192

Takođe, postoji i nacionalni pozivni broj za Srbiju koji se koristi za pozive iz inostranstva: +381.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading