POLICIJA PREDUZELA DODATNE MERE! Evo šta se dešava u Banjskom polju

Autor:

Hronika

03.04.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je deveti dan od kada nema Danke Ilić (2).

POLICIJA PREDUZELA DODATNE MERE! Evo šta se dešava u Banjskom polju

Foto: Facebook, twitter

Policija nastavlja intenzivnu potragu za Dankom Ilić, koristeći sve raspoložive resurse kako bi pronašli tragove koji bi doveli do devojčice, koje nema već deveti dan.

Preduzete su dodatne mere kako bi osiguralo mesto gde se dogodio nestanak Danke Ilić.

Policija je pomerila automobile i novinske ekipe još dalje od tog mesta, čak iako su već bili udaljeni nekoliko stotina metara, preneo je Blic.

Ovakve akcije mogu biti učinjene radi očuvanja dokaza, sprečavanja ometanja istrage ili osiguravanja sigurnosti na mestu događaja.

Foto: Republika, Društvene mreže

Informacije o nestaloj Danki Ilić

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je pre devet dana oko 13.45 u naselju Banjsko polje, a njena majka je izjavila da je bila sa sinom kada je devojčica nestala. Prema rečima majke, Danka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i imala je vezanu kosu.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

 

DANKA JE OTETA?

Maja Jovanović, generalnog sekretara Biroa za borbu protiv trgovine ljudima govoreći o nestanku Danke Ilić, kao i potencijalnoj otmici, kaže da je u takvim slučajevima veliki problem uzrast deteta, posebno uzrast kog je Danka.

Kako je u utorak potvrdila bečka policija, srpskim vlastima se u subotu javio Srbin koji živi u Beču.

Oko 20 časova u Beču je na tramvajskoj stanici Šotenring usnimio malo dete u pratnji dve žene. To dete, podsetimo, liči na Danku Ilić. 

 

Foto: https://www.polizei.gv.at/

Snimak iz Beča na kojem je devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka

Takvo dete se, kaže ona, može lako vezati za otmičara. 

Deca u uzrastu između godinu i tri, jako podsećaju jedna na drugo. Motorička mogućnost dece u tom uzrastu nije dovoljno razvijena, ona ne umeju da reaguju, ona nisu sposobna ni da kažu kako se zovu. Mentalna spremnost dakle, nije razvijena da bi tražila pomoć. Tako da, u tim malim uzrastima nije neuobičajeno da deca budu na javnim prostorima, deca liče. Nemaju mogućnost da odreaguju - rekla je Jovanović, pa dodala:

- Mala deca, ako su duže odsutna od svojih roditelja, zaboravljaju, a ako je sa njima neko vreme osoba, koja je prema njima blaga, dobra, ne maltretira ih, počinju da se vezuju za njih, što može biti problem. Pa zato, ne čudi činjenica da otmičari takvu decu, odnosno decu tog uzrasta, izvode napolje - rekla je Jovanović.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading