"DECA TOG UZRASTA SE LAKO VEŽU ZA OTMIČARA" Jovanović objasnila: Ako je Danka Ilić OTETA, ona ne ume da reaguje, kaže kako se zove, niti da traži pomoć!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motorička mogućnost dece u tom uzrastu nije dovoljno razvijena, ona ne umeju da reaguju, ona nisu sposobna ni da kažu kako se zovu, rekla je Jovanović.

"DECA TOG UZRASTA SE LAKO VEŽU ZA OTMIČARA" Jovanović objasnila: Ako je Danka Ilić OTETA, ona ne ume da reaguje, kaže kako se zove, niti da traži pomoć!

Foto: printscreen/Google Maps, Facebook

Maja Jovanović, generalnog sekretara Biroa za borbu protiv trgovine ljudima govoreći o nestanku Danke Ilić, kao i potencijalnoj otmici, kaže da je u takvim slučajevima veliki problem uzrast deteta, posebno uzrast kog je Danka.

Takvo dete se, kaže ona, može lako vezati za otmičara. 

- Deca u uzrastu između godinu i tri, jako podsećaju jedna na drugo. Motorička mogućnost dece u tom uzrastu nije dovoljno razvijena, ona ne umeju da reaguju, ona nisu sposobna ni da kažu kako se zovu. Mentalna spremnost dakle, nije razvijena da bi tražila pomoć. Tako da, u tim malim uzrastima nije neuobičajeno da deca budu na javnim prostorima, deca liče. Nemaju mogućnost da odreaguju - rekla je Jovanović, pa dodala:

Republika

Foto: TV PINK PRINTSCREEN

Maja Jovanović 

 

- Mala deca, ako su duže odsutna od svojih roditelja, zaboravljaju, a ako je sa njima neko vreme osoba, koja je prema njima blaga, dobra, ne maltretira ih, počinju da se vezuju za njih, što može biti problem. Pa zato, ne čudi činjenica da otmičari takvu decu, odnosno decu tog uzrasta, izvode napolje - rekla je Jovanović.  

Zamislite vi, kako bi dete od 10 godina reagovalo - bacalo bi se i vrištalo, objašnjava ona. 

I veliki austrijski medij objavio vest o malenoj Danki

Nakon što se prošlog vikenda pojavila vest da je mala Danka Ilić (2), koja je nestala u okolini Bora 26. marta, možda snimljena u Beču, austrijski mediji uključili su se u potragu za njom. Sada je vest o njenom nestanku objavio i čuveni Kronen Zeitung.

Austrijski medij piše da je dvogodišnja devojčica iz Srbije nestala prošlog utorka, a da je Srbin koji živi u Beču rekao da je na tramvajskoj stanici u ovom gradu video devojčicu koja podseća na Danku.

Čuveni Krone piše da je devojčica nestala iz bašte vikendice u Banjskom polju u blizini Bora. Dodaju da je na sajtu Interpola objavljena fotografija devojčice sa njenim podacima. Podsećaju da će Danka uskoro napuniti dve godine, da ima smeđu kosu, beleg na levoj nadlaktici i da je visoka oko 85 centimetara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading