OVO JE SRBIN KOJI JE STRADAO NA TRIGLAVU! Zatrpala ga lavina - planinarsko društvo se oprostilo od njega! (FOTO)

Autor:

Hronika

03.04.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Identitet drugog Srbina još nije poznat.

OVO JE SRBIN KOJI JE STRADAO NA TRIGLAVU! Zatrpala ga lavina - planinarsko društvo se oprostilo od njega! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/pskkukavica?__tn__=-UC*F

Miloš Ristić (33), član Planinarsko skijaškog kluba "Kukavica" Leskovac i alpinista iz Lebana, koji živi u Italiji, poginuo je nesrećnim slučajem prethodne subote na Triglavu.

Tek jutros, telo njega i tela njegovog druga pronađeno je u podnožju ove hirovite planine u Sloveniji.

Miloš je stradao od lavine, potvrđeno je Jugmediji u ovom planinarskom društvu. On se sa drugom iz Srbije, iz Leskovca, a čiji identitet još nije otkriven, popeo  na vleiku stenu, a na njih se onda obrušila lavina.

Gorska služba Slovenije je od subote pretraživala ogroman teren i tek danas ih je našla. U šoku smo. On je naš član i dogovarali smo da nam letos bude vodič i Italiji - kaže predsednik PSK Kukavica Dejana Savić.

Mladi Miloš je iza sebe ostavio suprugu i malog sina, kao i roditelje. Planinarsko skijaški klub "Kukavica" i Planinarski savez Srbije sada dogovaraju kako da transportuju tela do Srbije i kako da pruže pomoć Miloševoj udovici i sinčiću.

Planinarsko društvo se potresnim rečima oprostilo od Miloša

- Porodica Ristić, Srbija, Lebane, Leskovac i PSK ,,Kukavica" su danas izgubili mladog ali velikog alpinistu i člana kluba. Dragi naš Risto, neka Gospod da tvojoj duši spokoj i mir...  Neka ti je večna slava - napisali su na zvaničnom Fejsbuk nalogu.

I mnogi poznanici opraštaju se od mladog planinara.

- Rile je bio dobar čovek i dobar drugar - samo je jedan od komentara.

Podsećamo, slovenačka policija saopštila je da je pronašla beživotna tela dvojice muškaraca, državljana Srbije, na području planine Triglav u Julijskim Alpima. Njihova tela pronađena su u utorak tokom sistematskog pregleda terena policijskim helikopterima, prenosi STA. Muškarci, 33-godišnjak i 42-godišnjak, krenuli su na planinarenje u subotu ujutru. Nakon što su došli do visine od oko 1.600 metara, pali su i od zadobijenih teških povreda umrli na licu mesta. Policija je navela da nastavlja istragu. U akciji spasavanja učestvovala je i Gorska služba spasavanja Slovenije. Potraga za dvojicom planinara počela je u subotu, međutim, dosta vremena je bilo potrebno jer su ekipe morale da pretražuju veliko područje, pošto nisu znale kuda su se planinari uputili, navodi list Delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading