ŠOK PRIZOR U BANJSKOM POLJU! Ovo se do sada NIJE desilo od kada je DANKA NESTALA!

Autor:

Hronika

02.04.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima je ova stvar čudna.

ŠOK PRIZOR U BANJSKOM POLJU! Ovo se do sada NIJE desilo od kada je DANKA NESTALA!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Potraga za malom Dankom Ilić (2) ušla je u osmi dan, a prvi put od nestanka devojčice, u Banjskom Polju nema policije na raskrsnici na ulasku u ovo mesto.

Reporterka Republike, koja je ovog jutra stigla u Banjsko Polje, prvo što je primetila po dolasku je da nema policajaca koji su prethodnih dana, otkako je Danka Ilić nestala, legitimisali ljude u ovom mestu.

Prema informacijama sa lica mesta, iako na ulasku u selo nema policije, u samom Banjskom Polju se nalazi policijska marica, kao i dve patrole.

Ispred kuće kod koje je Danka nestala situacija je mirna. Okolina je prilično pusta i tiha, nema ljudi, a ispred kuće dežura jedno policijsko vozilo, kao što je bio slučaj i prethodnih dana.

Podsetimo, mala Danka je nestala u utorak, 26. marta, kada je majka u 13.45 prijavila nestanak. Od tada neprekidno traje potraga za devojčicom, a u međuvremenu se pojavio i snimak iz Beča na kojem je navodno snimljena nestala devojčica.

Juče su počela ispitivanja članova porodice, kako sa očeve, tako i sa majkine strane.

Aleksandar Stevanović, kriminolog, za Mondo je rekao da ne treba iznositi ishitrene zaključke povodom ove osetljive istrage.

Hronološki govoreći o nestanku Danke Ilić, Stefanović, na početku ističe ono što većinu stručnjaka čudi - a to je brzina nestanka deteta, koje je malo i ne može samo da ode daleko, za par minuta.

- Ako se ne nađe u kratkom periodu, od trenutka kada je nestala, sve indicije su da se radi o ozbiljnom kriivčnom delu. Bilo da je to otmica, trgovina ljudima, oduzimanje deteta... Treba biti oprezan u iznošenju činjenica i u tome da suvišnim uplitanjem ne vršimo pritisak na organe - kaže Stevanović na početku.

On naglašava to da su velike ekipe bile na terenu, učestvujući u opsežnoj istrazi, ali i ističe blizinu granice sa Bugarskom.

- Granica je jako blizu, Vrška Čuka je udaljena oko 40 minuta i logično je to što naša i regionalna policija sarađuju u ovom slučaju.

Osvrćući se na snimak na kom je navodno mala Danka, kriminolog kaže da isti treba uzeti sa dozom sumnje.

- Sad se pojavljuju različite informacije i moramo biti oprezni. Pojavio se izvesni snimak, video sam da je jedan portal objavio da je Danka nađena - a ova tema zahteva izuzetnu odgovornost u izveštavanju. Tenziju u javnosti treba kontrolisati proverenim tokom informacijama - jasan je sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading