REPUBLIKA EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Ovako će izgledati novi dom FSS na Novom Beogradu (FOTO)

Autor:

Sport

29.05.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće to jedna od najmodernijih kuća fudbala.

REPUBLIKA EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Ovako će izgledati novi dom FSS na Novom Beogradu (FOTO)

Foto: FSS

Srpski fudbal pod jednim krovom, taj san uskoro će postati java. Fudbalski savez Srbije kupio je sebi "kuću" u koju će se preseliti uskoro, tačnije nakon što zdanje na Novom Beogradu bude rekonstruisano u najmoderniji fudbalski dom nekog nacionalnog fudbalskog saveza u Evropi. Kako je Republika početkom maja ekskluzivno objavila, FSS je kupio poslovnu zgradu OTP banke, tačnije nekadašnje Vojvođanske banke, u Bulevaru Mihajla Pupina i za nju platio 9,3 miliona evra.

Tako će krovna organizacija srpskog fudbala na raspolaganju imati prizemlje i dva sprata ukupne površine oko 6.500 kvadrata i svoja parking mesta iza zgrade. Sada, Republika ponovo ekskluzivno otkriva kako će nova kuća srpskog fudbala izgledati, i šta će se u njoj nalaziti, kao i kada će biti otvorena na jesen 2025. godine na adresi Bulevar Mihajla Pupina 111. Na veliko zadovoljstvo i ponos čelnika srpskog fudbala.

Republika

Foto: FSS

Unutrašnjost zgrade

- Poslovna zgada FSS imaće  tačno 6.968 kvadratnih metata, veliku podzemnu garažu, imaće najveći edukativni centar u Jugoistočnoj Evropi, moderne i prostrane kancelarije, sve službe saveza biće pod jednim krovom (sada na četiri različite likacije), muzej, fan šop, energetski efikasna, pametna zgrada, najmoderniji administrativni centar saveza u Evropi. Trenutno smo u fazi zaključivanja ugovora, krećemo u projektovanje. Idejni koncept je usvojen. Finansiramo sve iz spostvenih sredstava koristeći sredstva koja nam pripadaju iz fondove FIFA i sopstvena sredstva iz akumulirane i neraspoređene dobiti iz prethodnih godina - rekao je za Republiku generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, pa dodao:

Republika

Foto: fss.rs

Ponosan: Jovan Šurbatović

- Ono što je još benefit je što ćemo dobiti i ozbiljno sponzorstvo OTP banke, a aranžman obuhvata i izdavanje poslovnog prostora za ekspozituru i sefove banke koja će ostati u prizemlju zgrade. Prihod od zakupa koji je dogovoren biće veoma značajan i pokrivaće sve tekuće troškove, uključujući i održavanje i osiguranje objekta. Tako da su benefiti realizacije projekta višestruki. Savez će dobiti najmoderniji administrativni centar u Evropi, još jedno veliko sponzorstvo i značajan prihod od rente dela prostora. Povezivanje saveza sa jednom od najvećih regionalnih poslovnih banaka je dugoročno možda i najvažniji deo ovog za savez izuzetnog aranžmana.

Kada je u pitanju izvor finansiranja, FSS ne brine. Naime, novac je obezbeđen iz sopstvenih izvora, kao i zahvaljujući plasmanima na velika takmičenja - Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo, te u A diviziju Lige nacija. Takođe, FSS će koristiti, sredstva iz razvojnih fondova UEFA i FIFA, a dobar deo sredstava obezbediće i država Srbija. Primera, radi, za kupovinu i rekonstrukciju zgrade FSS sedam miliona evra će biti povučeno iz "FIFA forward programa", a ostatak iz sopstvenih sredstava.

Takođe, sredstva su obezbeđena zahvaljujući redovnim plasmanima na velika takmičenja i zahvaljujući dobrom poslovanju menadžmenta. Tako su obezbeđeni mnogi sponzori sa velikim ugovorima. Zato je kao rezultat proistekla ideja da se zarađeni novac, logično, ulaže u infrastrukturu kako bi sve reprezentativne selekcije imale najbolje uslove. A to je moguće ako FSS funkcioniše najoptimalnije moguće pod jednim krovom i na novim terenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading