TOKOM CIKLUSA JE TOLIKO KRVARILA DA JE MENJALA 30 ULOŽAKA DNEVNO! Čitavu deceniju nije znala šta joj se dešava, rodila zdravu bebu, ali ŠOK DIJAGNOZA...

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem je počeo 2012. godine i sve do 2023. nije nalazila rešenje za svoje stanje.

TOKOM CIKLUSA JE TOLIKO KRVARILA DA JE MENJALA 30 ULOŽAKA DNEVNO! Čitavu deceniju nije znala šta joj se dešava, rodila zdravu bebu, ali ŠOK DIJAGNOZA...

Foto: Printscreen/https://uk.style.yahoo.com

Majka četvoro dece, koja je imala toliko jake menstruacije da joj je bilo potrebno 30 uložaka dnevno, dobila je odgovor od lekara da "neke žene jako krvare" pre nego što su otkrili da ima dve materice.

Džejd Vilijams iz Bejsingstouka, počela je da ima problema nakon što je rodila svoje prvo dete, Eluiz, u novembru 2012, kada je imala 19 godina.

Čak i nakon što su dobili još troje dece krvarenje se nastavilo i lekari su se trudili da utvrde uzrok. Devojci, koja je nosila uloške veličine pelena i dva para pantalona da bi izbegla curenje, stavljali su razne lekove da bi kontrolisali krvarenje, ali ništa nije pomoglo.

Ali, krajem 2023. žena je prebačena u drugu bolnicu gde je eksploratorna operacija otkrila da krvari iz dve materice. Retko stanje, poznato kao dudelphis uterus, propušteno je uprkos tome što ona ima četvoro dece.

Foto: Printscreen/https://uk.style.yahoo.com

Žena koja 10 godina nije znala šta joj je

Stanje je urođeno, što znači da se bebe rađaju sa njim.

Javlja se dok se ženski fetus razvija i retka je, za koju se smatra da pogađa samo 0,03 procenta populacije.

Žene sa ovim stanjem koje se često naziva dvostrukom matericom obično imaju dva odvojena grlića materice - naziv koji je dat otvoru na dnu materice - i, ređe, dve vagine. Uterus didelphis se često ne pokupi sve do nakon puberteta kada se primeti tokom rutinskog fizičkog pregleda ili skeniranja.

Žene sa duplom matericom su u većem riziku od problema u trudnoći, kao što su pobačaj i prevremeni porođaj, piše "Dejli mejl".

- Imala sam jako krvarenje posle prve ćerke. Jedva sam mogla da izađem iz kuće — nosila sam donji veš, uloške, gaćice, pantalone, a onda sam morala da idem kući da se presvučem - rekla je i dodala:

- Lekari su mi davali tablete, ali ništa mi nije pomoglo i toliko sam se gojila da bih bila veća nego u trudnoći. Rekli su mi da će to prestati samo od sebe i da ne brinem - ali naravno da jesam.

Teško krvarenje je počelo nakon njene prve trudnoće 2012. godine. Simptom se vremenom pogoršavao i izazivao bolne grčeve.

Kada je otišla kod svog lekara opšte prakse sa iscrpljujućim simptomima, ona tvrdi da joj je rečeno da "neke žene jako krvare" i da joj je prepisana hormonska kontracepcija da bi kontrolisala krvarenje. Ali nije uspelo. Deceniju nije imala pojma šta uzrokuje njene izuzetno teške menstruacije.

U oktobru 2023. otišla je na pregled i ubrzo je pozvana na hitnu biopsiju. Doktori su joj rekli zašto je krvarenje bilo tako jako: jer je krvarila iz dve materice.

- Rekli su da to stanje izaziva trudove i da su sve moje bebe poranile, tako da ima smisla. Lekari su tokom zahvata uklonili i devet polipa materice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading