ŽAO MI JE MAJKE UBIJENOG DRUGA, ALI MI JE ŽAO I MENE! Zvicerove i Džonijeve ubice i pomagači se besramno brane, upleli i CRKVU da se operu, neprimereno se obraćaju sudiji!

Autor:

Hronika

28.03.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na optuženičkoj klupi se nalazi 28 optuženih.

ŽAO MI JE MAJKE UBIJENOG DRUGA, ALI MI JE ŽAO I MENE! Zvicerove i Džonijeve ubice i pomagači se besramno brane, upleli i CRKVU da se operu, neprimereno se obraćaju sudiji!

Foto: Printscreen MUP

Hapšenje Vračaraca

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju čini deo kavačkog klana sa Radojem Zvicerom na čelu u "vračarci" upravo su ponovo pred Specijalnim sudom negirali optužbe za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.

Na optuženičkoj klupi se nalazi 28 optuženih, dok se vođe i  dvadesetak članova grupe optuženih nalaze u  bekstvu. 

Krivicu su na prethodnom ročištu negirali Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Neumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Miletić, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Nikola Kačarević, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Filip Grujić, Draško Nikolić, Nikola Vukojević, Ognjen Drašković, Bojan Šotra, Aleksandra Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj.

Danas im je data prilika da iznesu odbranu i do Miletića su se svi opet izjasnili da ne priznaju nijedno krivično delo. I što je interesantno deluje kao da su u dogovoru sa advokatima odlučili da ne odgovaraju na pitanja pred sudom, odnosno da se nadalje brane ćutanjem. Njihova taktika je skroz drugačija u odnosu na klan Veljka Belivuka koji obilno koristi priliku da govori pred sudom i time razvlače postupak.

Luka Cerović tvrdi da nije kriv i da su optužbe protiv njega kontradiktorne. 

- O skaju se neću izjašnjavatai jer ga nisam ni koristio. Nesporno je da poznajem ovde optužene, ali to što ih znam ne dokazuje da smo bili deo grupe i to nije krivično delo. Imam primedbe na način upada specijalaca u moj stab i bacanja šok bombi. Uhapšen sam na adresi gde sam prijavljen i gde mi je i majka.Oduzeti su mi novac i sat. Oduzeto mi je 25.000 evra. Sat je kupljen 2018. godine i imam račun, a novac mi je od prodaje očeve nekretnine - rekao je Cerović kojem smeta što mediji izveštavaju o njemu i prave ga "kriminalcem". Citirao je novinske članke, pričajući koliko su im mediji navodno naneli zla.

- Ne želim ni na čija pitanja da odgovaram - zaključio je on.

Miloš Miljanović: Ne poznajem prisutne i nisam član nikakve kriminalne grupe. Tek sam čuo za skaj u ovom slučaju. 

Aleksandar Miloševic: - Sa ubistvom Šarca nemam nikakve veze i nisam ranio Samira niti smo imali ikakav obračun. Suočićemo se.

Sudija reaguje da će odluka o suočenju biti doneta naknadno ukoliko bude to predlog stranaka u postupku.

- Što se tiče pokušaja ubistva Lazara Vukićevića ja nemam nikakve veze. Nisam zaustavljen u fordu fokusu, već u pik apu i ne na adresi na kojoj pišu u Lješkoj, nego dvadeset minuta vožnje odatle. 

Skaj ne znam ni šta je to, a te komunikacije se lažiraju vrlo lako. Drakula mi jeste drug i išli smo da se vidimo. A što se tiče tog dela da smo otrovali čoveka koji nije ni otrovan mogu da kažem da nemam veze sa tim. Na skaj pitanja ne odgovaram i ni na kakva druga pitanja - kazao je Milošević.

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

Branilac optuženog nema pitanja, a tužilac ga pita za poznanstva sa drugim optuženim u ovom slučaju. 

Milošević: Nedeljka poznajem sa izdržavanja kazne. Luku Cerovića poznajem.
Danila Tešića poznajem išli smo u osnovnu školu zajedno.

- Znate li Nikolu Vušovića i Đorđevića? - pitaju sudija i tužilac. 

- Vušovića logično da poznajem jer živimo tri ulice jedan od drugog. Znam ga od detinjstva, a kasnije smo se slabo družili.

Lazara Ilića da li poznajete?

-Ne, nikada ga u životu nisam video.

Da li poznajete nekog od oštećenih, Šarca, Vukićevića?

Aleksandar Naumovski:  - Ponovio bih da nisam kriv i da nisam bio nikada član kriminalne grupe. Isključivo živim od svog rada i ugostiteljstva. To je utvrđeno finansijskom istragom.Nikada nisam imao skaj, niti sam znao da takvo nešto postoji. Neću da odgovaram ni na čija pitanja.

Vladan Miketić: Nisam posedovao skaj niti kakav drugi telefon kriptovani.

Vladimir Kovačević: Želim da ponovim da nisam kriv ni za šta. Jedino odavde poznajem Darka Maletića još iz osnovne škole. On se oženio, pa smo se manje družili, jer sam ja nastavio da izlazim a iskreno voleo sam i da popijem - rekao je Kovačević. 

On se osvrnuo na optužbe da je namestio druga da ga ubiju:

- Moje poznanstvo sa Halabrinom je još od 2019. Upoznao sma ga u izlasku. Ostali smo u kontaktu i družili smo se u izlascima sa njim, isli na ručkove po par puta mesečno. Zvao me je Halabrin u martu da se vidimo i rekao sam da mogu, ali da nemam puno vremena jer moram da pomažem zetu oko stana u koji je trebao da se preseli sa mojom sestrom. Našli smo se u sportskom centru Banjica i šetali malo sa njegovim drugom Gošom. Goša je brzo otišao, a mi smo ostali sami. Posle me je pozvao.

Tužilac: Šta vam je rekao Halabrin?

- Da se vratio sa puta i da se vidimo.

Tužilac: Gde je živeo on tada?

- U Vojvodini, ali blizu Beograda.

Sudija: Jel boravio negde u Beogradu?

- Mislim da je imao neki stan, da nije stalno putovao do Beograda. 

Branilac optuženog: Da li ste imali skaj?

- Nisam imao skaj telefon, niti je kod mene neko našao telefon. Mene su doveli kad mi je istekla kazna u Mitrovici pravo u pritvor jer sam prema optužbi nebuloznoj namestio druga, što nije tačno. Žao mi je njega i njegove majke koja prolazi sve to, ali mi je žao i mene što sam nevin u pritvoru.

Vuk Ursulov: Izneću odbranu, a biću jako kratak.  U potpunosti negiram sva krivična dela koja mi se stavljaju na teret. Nisam pripadnik nikakve kriminalne organizacije, niti sam ikada primao nečije naredbe. Skaj nisam koristio i moga imena i nema u tim presretnutim razgovorima. Optužujem se za ubistvo u predmetu koji se vodio do aprila prošle godine u Palati pravde pred Viši sudom i to je prekinuto. Sada sam ovde i to i dalje stoji. 
Ja se vucaram po pritvoru umesto da budem kod svoje porodice. Neću odgovarati na pitanja tužilaca, a ako vidim i osetim da je pravedno suđenje odgovaraću na pitanja suda. 
Pitaću vas kao čovek čoveka -  Ursulov se obratio sudiji na neobičan način.
Kako je moguće da je ovaj tužilac vršio pritisak? Uz čiju pomoć je vršio pritisak na vašu koleginicu Slavicu Nikolić?

Sudija je opomenula Ursulova da ne sme da govori na taj način i da je sud dužan da zaštiti tužioca od neprimerenog govora i napada. Ursulov je govorio uporedo sa sudijom i ona mu je zapretila novčanom kaznom, ali on je nastavio da govori bez njenog odobrenja. U jednom momentu je čak i okrenuo leđa sudiji. Gestikulirao je telom i rukama, a sudija mu je održala bukvucu o lepom ponašanju pred sudom pitajući ga čak i da li zna gde se nalazi. On je na sve sudiji sa smeškom rekao. " Doviđenja i prijatno, želim vam srećan rad"

Optuženi Darko Maletić: - Poznajem samo Vladmira Kovačevića od svih optuženih. U svom životu nisam iznajmio nijedan stan. Oduzeli su mi crkvene pare za crkvu na jastrebcu u čijoj izgradnji učestvujem. Uzeli su mi i svesku tada sa imenima donatora i sumom koju su donirali za crkvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading