EKSKLUZIVNO! Ispovest majke Aleksandra Šarca za Republiku: Kačarević NAMESTIO DA MI UBIJU SINA, a jeo je i pio u našoj kući, ZVAO GA ZA KUMA!

Autor:

Hronika

26.03.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka ubijenog Aleksandra Šarca oglasila se za naš portal.

EKSKLUZIVNO! Ispovest majke Aleksandra Šarca za Republiku: Kačarević NAMESTIO DA MI UBIJU SINA, a jeo je i pio u našoj kući, ZVAO GA ZA KUMA!

Foto: Republika, printscreen/instagram, Privatna arhiva

Duda, majka ubijenog Aleksandra Šarca, posle pozdrava Kačareviću ispričala je za Republiku da to nije bila pretnja nego pozdrav iz očaja. 

- Pitala sam namerno u publici sudnice jel ima neko Kačarevićev tu zato što mi je na duši nezamisliv teret i morala sam. To je bio pozdrav koji želim da stigne do njega - rekla je Šarčeva majka stojeći na pauzi suđenja ispred zgrade Specijalnog suda. Pridržavala se za ogradu zagledana odsutno u daljinu. 

Iako kaže da je previše boli srce koje se cepa i ne zna kako uopšte više kuca, te da ne može da govori o ubistvu sina jer joj je bio jedinac, ona je pojasnila za Republiku zašto je pozdravila bivšeg muža starlete Tamare Đurić

- Treba da ga je sramota, ali sam sigurna da on nema obraza da bi mogao da se postidi. Uvukao nam se u kuću i izdavao se za prijatelja mom sinu koji je bio nesebičan i dobar momak. Jeo je kod nas i pio i izdao mi je dete, sve što sam imala na svetu. Namestio ga - rekla je Duda.

Foto: Republika

Duda Šarac

Nesrećna majka neprestano uzdiše dok govori o jedincu. Spominje i starletu. 

Stid da bude Kačarevića što je toliko bio lažan, to je za mene nepojmljivo. Čak je mog sina zvao za kuma  kad mu ona starleta rodi dete. Trebalo je da kumuje. Bogu hvala meni je ostalo unuče od mog jedinca.

Duda gledajući u pod kaže da je njena obaveza da bude na suđenju za ubistvo njenog sina. 

- Ja sam ga rodila i pratila kako diše od prvog momenta i otrgli su mi ga iz zagrljaja. Imam obavezu da budem tu, zbog njega. Želela sam sama da dođem i pratim suđenje

U Specijalnom sudu u Beogradu danas u 10 sati počelo je suđenje optuženim pripadnicima kriminalne grupe "Vračarci", koje optužnice terete za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava. Postupajući sudija, odnosno predsednica tročlanog veća je Svetlana Aleksić.

Vođe ove grupe su prema optužnici, Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

Vušović i Zvicer su u bekstvu, kao i više članova grupe, zbog čega će im se suditi u odsustvu. Na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost svi optuženi su negirali krivicu.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je  odluku sredinom marta da spoji predmete po četiri optužnice, odnosno da spoji predmete poznatije kao "vračarci", u kojima je kao vođa grupe optužen Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, kao i predmet u kojem je kao vođa označen Radoje Zvicer.

Sa ovim optužnicama spojene su i optužnica protiv Vuka Ursulova za ubistvo Dragana Ristića "Cađe" i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Optuženim pripadnicima ove grupe suđenje počinje u utorak, kada bi detaljno trebalo da iznesu odbranu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića i 17. oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića, kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Posle više od pola sata koliko je trajala prozivka stranaka u postupku i razrešenja branilaca po službenoj dužnosti jer su u međuvremenu optuženi angažovali druge advokate,  sudija je pitala za lične podatke optuženih i da li ima nekih promena u tom pogledu. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading