MAJKA UBIJENOG ALEKSANDRA ŠARCA UPUTILA SAMO JEDNO PITANJE MOMCIMA KOJI SU SE CEREKALI! Zavladao muk u sudnici - svojom reakcijom je sledila CEO SUD!

Autor:

Hronika

26.03.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi su zaćutali kada je progovorila.

MAJKA UBIJENOG ALEKSANDRA ŠARCA UPUTILA SAMO JEDNO PITANJE MOMCIMA KOJI SU SE CEREKALI! Zavladao muk u sudnici - svojom reakcijom je sledila CEO SUD!

Foto: Republika

Sanja Šarac

U Specijalnom sudu u Beogradu danas u 10 sati počelo je  suđenje optuženim pripadnicima kriminalne grupe "vračarci", koje optužnice terete za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava. Postupajući sudija, odnosno predsednica tročlanog veća je Svetlana Aleksić.

TOK SUĐENJA

Sudija proziva optužene jednog po jednog da se izjasne kratko o krivici budući da su u međuvremeenu dve optužnice spojene i da se o zbirnoj optužnici do sada nisu izjasnili. 


U publici sedi majka Aleksandra Šarca i dok su se grupe mladića smejale i komunicirale pogledima sa nekoliko optuženih, ona je pitala:

Republika

Foto: Republika

Majka Aleksandra Šarca

 

Ima li ovde neko za Kačarevića?


Javio se jedan momak dijagonalno od nje i rekao: - Da, ja?


- Šta si mu ti? - uzvratila je majka ubijenog Šarca.


-Brat-.odgovara on. 

 

Foto: Republika

Majka Aleksandra Šarca

 

- E pozdravi ga od majke Aleksandra Šarca-  rekla je žena mirnim tonom.


Mladić je odgovorio -Dobro-  i nastala je mučna tišina u prostoriji.

 

Podsetimo, vođe ove grupe su prema optužnici, Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

Vušović i Zvicer su u bekstvu, kao i više članova grupe, zbog čega će im se suditi u odsustvu. Na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost svi optuženi su negirali krivicu.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je  odluku sredinom marta da spoji predmete po četiri optužnice, odnosno da spoji predmete poznatije kao "vračarci", u kojima je kao vođa grupe optužen Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, kao i predmet u kojem je kao vođa označen Radoje Zvicer.

 

Sa ovim optužnicama spojene su i optužnica protiv Vuka Ursulova za ubistvo Dragana Ristića "Cađe" i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Optuženim pripadnicima ove grupe suđenje počinje u utorak, kada bi detaljno trebalo da iznesu odbranu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića i 17. oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića, kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Posle više od pola sata koliko je trajala prozivka stranaka u postupku i razrešenja branilaca po službenoj dužnosti jer su u međuvremenu optuženi angažovali druge advokate,  sudija je pitala za lične podatke optuženih i da li ima nekih promena u tom pogledu. 

U sudnicu su nek od žena žrtava ove kriminalne grupe koja broji oko  50- tak članova. Samo je Vračaraca 38.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading