ONA JE JEDINA ŽENA OPTUŽENA SA ZVICEROVIM VRAČARCIMA: Bila je deo trovačke bande i sestra je kavačkog ubice

Autor:

Hronika

26.03.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona se teti da je učestvovala u pokušaju ubistva Strahinje Savića u spuškom zatvoru.

ONA JE JEDINA ŽENA OPTUŽENA SA ZVICEROVIM VRAČARCIMA: Bila je deo trovačke bande i sestra je kavačkog ubice

Foto: Printscreen MUP, Shutterstock, Privatna arhiva

Aleksandra Čović (29) iz Kraljeva je jedina žena optužena u Vračarsko-kavačkoj grupi. Ona je sestra Lazara Ilića, ubice Aleksandra Šarca.

Međutim, ona se teti da je učestvovala u pokušaju ubistva Strahinje Savića u spuškom zatvoru. Savić koji je inače bio Ilićev drug se na meti kavčana preko Dzonijeve ekipe našao kada je propevao ono što nije smeo.

- Aleksandra je nedavno uhappšena tokom privodjenja oko 70 lica u velikoj akciji Mup. Ona je rodjena sestra Lazara Ilića koji je u tržnom centru smrtonosno ranio Šarca u oktobru 2020. godine - ispričao je izvor Republike.

Inače, Lazar Ilić se tereti i da je 2021. pokušao u Budvi  da ubije Marka Ljubišu Kana, visokopozicioniranog "škaljarca".

Aleksandra je kako su mediji ranije preneli ozbačena kao deo kriminalne grupe koja radi za Radoja Zvicer, odbrglog kavačkog vođu, kao i Nikolu Vušovića zvanog Džonija sa Vračara, koji je označen kao vođa jednog ogranka "kavčana", takozvane vračarske grupe. Ovoj kriminalnoj grupi pored droge i oružja, na teret se stavlja i da su pokušali da otruju bivšeg saradnika Strahinju Savića (26) u pritvoru u Spužu, i to tako što bi ubrizgali cijanid u ručak koji mu je u zatvor redovno nosila sestra.

Istražni organi su u saradnji sa Evropolom uspeli da dešifruju Skaj aplikaciju i tako otkriju da se u Spužu sprema  zločin. Savić se našao na meti svog klana posle hapšenja zbog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana u januaru 2021. u Budvi.

U grupi je označen kao špijun za drugi klan jer je odmah inspektorima dao svoju šifru od Skaj telefona i tako razotkrio klan. Zvicer je nakon toga naručio njegovo ubistvo tako što je sa Vuševićem organizovao grupu koja je planirala ubistvo. U ekipi koja je trebala da realizuje ove planove bila je i Aleksandra.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading