"BEŽITE ODAVDE, UBIĆEMO VAS..." Otac Uroša Blažića u ponoć otišao na mesto zločina GDE JE NJEGOV SIN POČINIO KRVAVI PIR - Porodice žrtava ga OTERALE! (FOTO)

Autor:

Hronika

25.03.2024

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je dobio vest da su se deca potukla, odmah je krenuo ka školi, ali ni u snu nije mogao da zamisli kakva ga scena čeka na licu mesta.

"BEŽITE ODAVDE, UBIĆEMO VAS..." Otac Uroša Blažića u ponoć otišao na mesto zločina GDE JE NJEGOV SIN POČINIO KRVAVI PIR - Porodice žrtava ga OTERALE! (FOTO)

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

Saša Panić, otac tragično nastradale dece Milana i Kristine Panić, svedočio je o strašnom događaju koji je potresao mali grad Dubonu i okolinu. Njegovo svedočenje otkriva nove detalje o kobnoj noći i jezivom masakru koji je učinio Uroš Blažić.

Poslednji susret sa decom

Panić je ispričao da su mu deca javila da idu u školsko dvorište, što nije bilo neuobičajeno, ali se kasnije ispostavilo kao kobno. Kada je dobio vest da su se deca potukla, odmah je krenuo ka školi, ali ni u snu nije mogao da zamisli kakva ga scena čeka na licu mesta.

- Obavestili su me da odlaze i ja sam nakon toga zaspao. Bilo je oko 23:15 časova kada su me probudili drugovi i rekli da ustanem i krenem jer su se deca potukla u školskom dvorištu. Nisam odmah shvatio o čemu je reč, jer se moja deca nikada nisu tukla ni sa kim. Sin mi se nije javljao, pa sam se malo zabrinuo. Odmah smo seli u kola i otišli u školsko dvorište - kaže otac.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, MUP

 


Scena užasa

Kada je stigao na lice mesta, video je svoju decu kako leže na zemlji, pokriveni ćebadima, ali im se ipak vide patike koje je prepoznao. Ta slika je sigurno urezana u njegovu memoriju zauvek. Njegova reakcija na tu strašnu scenu bila je pitanje upućeno prisutnima: "Zašto su moja deca tu ostavljena?"

Istakao je i da se na mestu zločina u ponoć pojavio i otac Uroša Blažića sa svojim drugim sinom, nakon čega je prišao okupljenima koji su odmah počeli da viču na njih.

- Rekli su im: "Bežite odavde, pobićemo vas, Uroš nam je pobio decu!". Policija me je tada držala sve vreme, a njega i njegovog sina udaljili su sa lica mesta, rekavši im da odu - rekao je otac.

Foto: Republika, Facebook

 

 



Porodična pozadina ubice

Panić je takođe otkrio da porodica Blažić nije bila omiljena u selu, te da su bili poznati po agresivnom ponašanju. Urošev otac je bio poznat po ubijanju pasa puškom, ali nažalost, to nisu prijavljivali jer su smatrali da to ne bi ništa promenilo, s obzirom na očevu poziciju u vojsci.

Priznanje i motiv masakra

Uroš Blažić je nakon izvršenog masakra priznao svoje zločine, pokušavajući da ih pravda "nepravdom društva koja se reflektovala na njega". Tvrdio je da su meštani stvarali zaveru protiv njega, što je bio samo jedan od motiva za njegovo krvavo delo. Takođe je naveo da je ismevanje u školi bio okidač za njegovo divljanje.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

 

 


Iskaz psihijatara

Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da je Blažić u trenutku zločina bio u svesnom i uračunljivom stanju, što znači da je svestan značaja svog dela i posledica koje će ono imati.

Ovo svedočenje oca pokazuje duboku patnju i bol koju je ova tragedija donela, ali takođe baca novo svetlo na pozadinu i motive počinioca, pružajući uvid u kompleksnost i težinu ovog tragičnog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading