NA ULAZU U DUBONU IZGRAĐENA MERMERNA "KUĆA TUGE" - Ovako izgleda spomenik BRATA I SESTRE koje je UBIO Uroš Blažić, svaki detalj RAZARA SRCE(FOTO +VIDEO)

Autor:

Hronika

22.03.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ista policija kojoj je kolegu Milana Panića (20) i njegovu dve godine mladju sestru Kristinu Kiku Panić, ubio Blažić u krvavom pohodu.

NA ULAZU  U DUBONU IZGRAĐENA MERMERNA "KUĆA TUGE" - Ovako izgleda spomenik BRATA I SESTRE koje je UBIO Uroš Blažić, svaki detalj RAZARA SRCE(FOTO +VIDEO)

Foto: Republika.rs

Mesec dana pred godišnjicu masakra Uroša Blaźića koji je Dubonu zavio u crno ekipa Republike je posetila to selo.

Žalost koja je meštane pokosila poput epidemije i dalje je vidljiva i sveprisutna. Zbog smrti troje mladih i ranjavanja više devojaka i mladića ni radosni dogadjaji se ne slave. Patnja je pomešana sa očajem što porodica ubice i dalje živi u njihovom komšiliku, a policija danonoćno čuva njihovu kuću.

Ista policija kojoj je kolegu Milana Panića (20) i njegovu dve godine mladju sestru Kristinu Kiku Panić, ubio Blažić u krvavom pohodu.

Grob nevino ubijenoh brata i sestre, nalazi se na ulazu u selo, na uzvišenju iznad puta.
Do njihove grobnice koju su roditelji Zorica i Saša podigli zalivajući očajničkin suzama svaki pedalj, dolazi se stepeništem od same ulice.

Na vrhu novoizgradjenog stepeništa sa obe strane zasadjene su zimzelene biljke da prave hlad tokom leta i ulepšaju večnu kuću otetoj mladosti.

- Roditelji su uz pomoć komšija i prijatelja podigli ovaj spomenik i svakog dana dolaze tu i provode sate i sate "razgovarajući" sa mrtvom ćerkom i sinom. Donose omiljenu hranu i sokove deci i žive za odlaske na groblje, u to se pretvorio njihov život. Pakleni život u kom se ne zna kako su uopšte još źivibod tolike tuge i bola. Nedeljom dolaze ujutru svi zajedno porodično - ispričala je rodjaka Panića za Republiku.

Sa obe strane pored grobova sina i ćerke, Panići su postavili klupe da može da se sedne.
Kristina počiva desno, a njen jedini brat Milan levo. Spomenik im je u obliku srca , kao i zajednička fotografija sa Kristininog punoletstva od nekoliko meseci ranije.

Na Milanovoj strani grobnice  je nadgrobna ploča u obliku policijske značke kakvu je ponosno nosio. sa oproštajnom porukom kolega iz policijske stanice u Mladenovcu.

- U našem jatu najlepša ptica bio si. Leti slobodno, a u našim srcima večno ćeš biti. Milane nikada te nećemo zaboraviti - piše izmedju ostalog.

O Kikinoj lepoti i mladosti govore stihovi na njenoj nadgrobnoj ploči koja je treće srce na grobu.

- Na ovom svetu procvetala nisi, ali u rajskom vrtu najlepša ruža Kiko ti si- piše ispod slike devojke koju je Blaźić ubio dok je sedela sa bratom i društvom na klupi ispred škole u Duboni.

Potresni prizori na grobu su u vidu različitih predmeta na spomeniku uz mnoštvo cveća.

Za Milana je ostavljena igračka policijski automobi sa rotacijom kao simbol njegove profesionalne orjentacije, dok je za Kristinu namenjen crni automobil sa roze mašnom o kakvom je maštala.

Brat i sestra o kojima u selu i Mladenvcu gde su pohadjali  gimbaziju, govore kao uzornoj i divnoj deci ubijeni su masakru u kojem je ukupno stradalo devetoro mladih i 12 njih ranjeno u susednim selima Malo Orašje i Dubona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading