"MORA PREKO CRKVE, NEMAMO NIKOGA TAMO": Kavčani planirali ubistvo na Svetoj Gori, od Kapetana zahtevali lokacije

Autor:

Hronika

23.03.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefovi kavačkog klana planirali likvidaciju vođe škaljaraca Milana Vujovića na Svetoj gori, nakon što su saznali da se krije na grčkom poluostrvu.

"MORA PREKO CRKVE, NEMAMO NIKOGA TAMO": Kavčani planirali ubistvo na Svetoj Gori, od Kapetana zahtevali lokacije

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, printscreen

14. oktobra 2020. godine kavački klan namamio je i zarobio vođu barske ćelije škaljarskog klana Mila Radulovića, poznatog kao Kapetan.

Kroz prepisku između Kapetana i vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, očigledno je da je Zvicer zahtevao od Kapetana da oda lokacije na kojima se kriju škaljarci i/ili ih privuče na mesto gde bi ih kavačani likvidirali.

Ova prepiska i planiranje likvidacija pokazuju brutalnu prirodu kriminalnih organizacija i njihovu spremnost da koriste ekstremne metode kako bi eliminisali svoje suparnike. Ovakvi događaji ilustruju ozbiljnost i opasnost od organizovanog kriminala, kao i složenost problema sa kojima se suočavaju vlasti u borbi protiv ovakvih grupa.

- Kapetane, sad ćeš sve fino da ispišeš gde je Mićko (Milan Vujović). Od stana, do svega. Ja znam da Bilja tamo ima rodbinu i da je kod njih. Dobro se znamo ja i Bilja, dobro dobro. Je l’ ti pominjala nekad mene Bilja? - pita Zvicer glasovnom porukom, pišu Vijesti

Kotoranin Igor Božović, takođe glasovnom porukom, objašnjava da Radulović mora znati sve o tom škaljarcu.

- Dolazio je i Mile sa njima kod Torija u Idilu i na Zlatibor. Zna makar sve o Mićku i Toriju, kao o sebi što zna. I za Marbelju sve da kaže - koga imaju tamo i adrese njihovih ličnih stanova koje su kupili. I u kakvim su odnosima sa Zoranom Radićem. Sve pišite to - naređuje Božović sakriven iza nika Don.

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

Radulović prvo pokušava da objasni da se dugo nije viđao sa tim Baraninom, svega nekoliko puta u poslednje dve godine, ali mu kavčani “osvežavaju” pamćenje informacijama o tome gde su ih sve fotografisali zajedno.

- Pa Mićko, šta da kažem? Znam tamo u Švedsku da živi, blizu Geteborga, ali ne znam tačno gde. Ja sam njega video u dve, tri godine zadnje možda dva puta. I to je dolazio kod mene u Marbelju. I to je sve što smo se ja i on gledali. Ništa. Što znam? On se malo i povukao iz svega u zadnje vreme. I ovo od kad je bilo na ostrvu. On je bio na ostrvu, posle toga je samo jednostavno ugasio kripte i nestao odjedanput i rekli su mi preko brata da je na Svetoj Gori i ja od tad ne znam ništa za njega, sem da kaže brat da je dobro.

Nikakvu drugu vezu nemamo. Na Skaju je nemamo, niti imamo kontakt - odgovara im Radulović glasovnom porukom preko kriptovanog naloga beogradskih plaćenika kavačkog klana koji ga i čuvaju zarobljenog.

Zvicer traži objašnjenje da li je Radulović išao kod tog Baranina u Švedsku, je li ga zvao za kuma, a potom i kolika su mu deca, u koji razred idu, u koju školu...

- Koje papire imaju oni? Koliko dece imaju? U koju školu idu? Što deca treniraju? Kad sam rekao da mu znam ženu to ništa nije bilo, da ne pomisli neko da se k***m nešto, nego je bila devojka našega druga. A ovo pitam za decu jer ste tako vi mene tražili - preko dece, preko dece, preko dece. I reci mi još kako mu se zovu deca - Luka, Bogdan i? - šalje Zvicer.

Radulović objašnjava da su sinovi prvi i drugi razred, a da je devojčica mala... Kotoranin potom zahteva podatak da li je Mićko uvek sa decom i da li je stalno koristio kriptovani telefon, gde su se taj Baranin i Jovan Vukotić krili. Insistira i na pitanju “Gde je Tori”, pa od Radulovića dobija odgovor: “U Beogradu, u Divčibarskoj ulici”...

Postavlja i pitanje ko sve ide kod Mićka - “od ovih anonimnih”, kome taj Baranin pomaže i ko su njegovi ljudi uopšte:

"Kako se zove onaj na Žabljak? Je li on njegov?"

Sa broja sa kog Radulović odgovara, tada stiže pojašnjenje da na Svetoj gori nemaju nikoga i da se ne može ući bez preko crkve.

- Nemamo, nemamo tamo nikoga. Na Svetu Goru se mora najaviti koliko znam i slati preko crkve neku vrstu molbe da te prime. To je teško ispratiti. Možda videti da li ima neko naselje za kamp kućice u blizini Svete Gore ili na njoj -  stiže poruka nakon koje se u razgovor ponovo uključuje Božović.

- Znam dosta o njemu i ja. Pratio sam ga dugo sa ljudima, ali nije lak on. A Mile nas može u metar dovesti do njega, to znam 100 posto... Mićko, Klempovi (Jovan i Igor Vukotić), Minja (Milić Šaković), Boban (Baćović), Vranjanac, Korać (Filip), Boreta (Saša) i Votka se moraju rešit da bi ovo završili. Svaki od tih nam je kapital, i ajmo braco. Tu je i Mile naš brat da pomogne -  poručuje Božović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading