KRV NAM VELIKU DUGUJETE, UBIO NAM JE TRI KUMA: Kapetan bio ključni igrač u krvavom ratu, nuđen mu AMANET

Autor:

Hronika

18.03.2024

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baranin Mile Radulović našao se u centru sukoba između kavačkog i škaljarskog klana, gde je bio ključna figura koju su pokušavali da iskoriste šefovi kavačkog klana kako bi okončali rat između dve organizovane kriminalne grupe.

KRV NAM VELIKU DUGUJETE, UBIO NAM JE TRI KUMA: Kapetan bio ključni igrač u krvavom ratu, nuđen mu AMANET

Foto: E-stock, Tanjug, Shutterstock, Printscreen

Nakon njegovog zarobljavanja, usledila je višednevna prepiska sa zastrašujućim zahtevima i pretnjama od strane kavčana.

Mile Radulović je brutalno mučen, a njegovo telo je navodno spaljeno na Lovćenu. U toku mučenja, priznao je kavčanima detalje o švercu kokaina i transakcijama novca, otkrivajući informacije o slanju novca u Ukrajinu. Ova šokantna priznanja otkrivaju duboke veze između organizovanih kriminalnih grupa i međunarodnog šverca droge.

 

Poruke i pretnje vođa klana


Vođa kavačkog klana Igor Božović uputio je niz pretećih poruka Raduloviću, pokušavajući da izvuče informacije o članovima škaljarskog klana i njihovim aktivnostima. Ove poruke otkrivaju brutalnu suštinu sukoba između kavačkog i škaljarskog klana, gde su pretnje, ucene i nasilje sastavni deo svakodnevnog života ovih kriminalnih grupa.

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Marko Miljković, Velja Nevolja, Radoje Zvicer

- Kapetane, Don je ođe. Oću nešto da ti rečem. Tebi je izgleda greota šamar opalit brate. Odavno si ti na ulicu druže moj da toliko ti toga ništa ne znaš i da baš nikoga i ništa ne poznaješ. Znamo se ja i ti još iz Nemačke druže, još sa Bobanom Je***ićem kad si radio. Stari si ti gilipter na ulicu, i sad tu nešto izigravaš. Znači mi smo totalno pogrešnog čoveka izgleda uhapsili da nam kaže neke stvari. Totalno se nevin praviš prijatelju. Vidi nešto, da ti kažem, rekao ti je kum i dao ti je reč, znači, moraš. Mi smo još neke hapsili poput tebe takve i sve su nam rekli i puštali smo ih i ispoštovali oni nas i mi njih. Znači, prijatelju moj, Vukotić (Jovan) je nama pobio i kumove i drugove. Tri mi je kuma ubio u Herceg Novi. Znači, Janković mi je ubio dva, tri kuma. Znači, sto posto znamo. Njih ćeš nam dvojicu sigurno dati i to što pre, jer znamo da možeš i da ‘oćeš. I sve ostalo što ti budemo tražili. Jer je Vukotić mene, lično mene, za dva miliona prevario, taj prevarant. I tri mi je kuma pobio i namestio sa klošarima iz Herceg Novog, sve im je*em koje ti pomažeš po svetu. I Milija Bajramovića i Kića i njih ćeš nam dat. To ti garantujem životom. I to što pre, druže. Pa da vidimo jesi li ti toliko nevin i sve. A ja te dobro i odavno znam druže moj i znam da ti mnogo više znaš nego što pričaš sad i izigravaš nevinašce. Znači mi smo pogrešnog čoveka uhapsili i zarobili, tebe je izgleda greota i šamar opalit, al’ ćeš da vidiš kad počneš kroz mengele da prolaziš prijatelju sad. To ti ja garantujem. Ako ne budeš pričao i sarađivao, jer su nam krv veliku dužni. Veliku krv. Znaš da smo mi pošteni ljudi, i ja i kum i Amico i kumovi moji i Tajger, i svi ostali, i Brzi. I da smo mi časni i pošteni ljudi i tu školu što si ti proš’o, prošli smo i mi prijatelju. Znamo se dobro iz mnogo davnih vremena. Znači, nemoj da se*eš, da kupiš go*na, da stvarno ne počnemo mi da te mučimo i da ti radimo svašta, no fino ka’ čojek, to što treba ispoštuj i da te puštimo da živiš sa ženom i familijom, da to ispoštuješ ka’ što su drugi ispoštovali. Inače, siguran budi, teško će ti biti - zapretio mu je Božović, prenose crnogorske Vijesti.
 

Međunarodna povezanost i atentat


Pored internih sukoba, ovaj slučaj takođe otkriva međunarodnu povezanost kriminalnih grupa, sa transakcijama novca ka Ukrajini i atentatom na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera u elitnom delu Kijeva. 

- Kapetane, ovo ozbiljno moraš da shvatiš Kapetane. Ti si nas do pre pet sati ubijao i milione si davao. I onda nam kažeš imaš dvesta ‘iljada. Pitamo te fino, đe je Mili, za kojega si rekao da ih ti kriješ? I đe je Kićo? Za Jova Đurovića si mi preskočio. O njemu mi pričaj - tražio je Zvicer.

I za Jovicu Vukotića isto što si mi rekao. Imaju moje poruke drugovi ovde iz Beograda, sve moje poruke, što sam rekao za njega, kako sam rekao i kako ga gledam i to je moja bila želja da ja to završim na kraju. Tako da oko toga nema priče nikakve. I budi siguran da ću ja rado učestvovati sa vama da mu se glave dođe, što se tiče Jovice Vukotića lično.

- Eto ti imaš šansu sad da ga završiš, daj nam ga odmah i da ne dužimo više. Odma’ nam ga sad daj. Kad si ti htio, daj ga nama. Eto ti nisi, daj ga nama. I budi čojek i uradi to odmah. Što pre pričaj i radi foru što pre da nam ga daš - odgovorio mu je Božović.

Šef kavčana tada je tražio od Radulovića da im ostavi amanet - “da se ne vatamo opet s tobom”, a Božović poručuje da je Raduloviću jedini amanet da namesti "škaljarce" i da oni znaju da je sa njima.

- I to će mu bit’ jedina karta za izlaz i da putuje po svetu sa svojom porodicom. Slobodno Kapetane to ti je taj amanet o kojem priča kum. I da te pošteno ispoštujemo, ispoštuj ti nas, inače, Kapetane, nije dobro sigurno. Jer krv nam veliku duguju Kapetane. I ti si učestvova’ u to Kapetane.

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

Zarobljeni Radulović priznao je kavčanima ko se sve “talio” u švercu kokaina pod okriljem njegove ekipe i koliki je čiji udeo bio, pa im u tom kontekstu govori i gdje je završavao novac:

- Na Tenerife sam ja vukao pare za ovo u Beogradu. Kad je Alan poginuo to je bilo ja da vučem pare, znači ja najviše. I vučene su pare za Ukrajinu, a tamo ne znam šta je ostalo tačno, jer ja ne prodajem, nego prodaju ovaj momak iz Brazila i Vranjanac...

Zvicera je tada interesovalo što su škaljarci slali novac u Ukrajinu, gde je i ranjen u maju te godine.

- A što su slate za Ukrajinu? Koliko ste davali za mene? Đe su sad pare? Pričaj malo. Nemoj da te pitamo, nego sam pričaj”, poručuje on, a Božović se nadovezao pitanjem ko im je veza u Ukrajini i poručuje mu da se ne izlazi iz "hapšenja tako lako".

- Veza u Ukrajinu je policajac koji treba da plati sudove i njemu se šalje u kripto-valuti. Kupuje se kripto-valuta i šalje mu se. I ukupno za Ukrajinu je dva miliona i 400 eura i te pare su pošle tamo, ali to se plaćaju sudovi i sve živo što treba tamo. Oni potplaćuju sudije i ostalo, da puste ove momke... Ja o Ukrajini mogu da pričam ono što znam. Ono što ne znam ja ne mogu da pričam. A te pare su već stigle tamo i to je kod tih policajaca, ja sad stvarno ne znam kod koga, ali to nema šanse da mogu te pare da se uzmu tamo. Ja mislim. Ne znam. Saznaćemo sutra na poruke ime i prezime policajca, pa jedno tako, ali ja mislim da je on te pare već dao... Za Ukrajinu, za tebe, ja sam čuo priču da je išlo preko nekog aviona, da je praćena porodica, ali stvarno nisam upućen u to da bi znao da ti kažem tačno što jeste. A nema, ne želim da te lažem - odgovorio je Radulović.

 

Uhapšeni osumnjičeni

Nakon atentata, usledila je policijska potera koja je rezultirala hapšenjem Crnogoraca i srpskih državljana. Ovo hapšenje ukazuje na angažovanost vlasti u suzbijanju organizovanog kriminala i pokušajima da se privedu pravdi osumnjičeni za teška krivična dela.

Ukupno, ova priča otkriva duboke veze između kriminalnih grupa, međunarodnu povezanost, brutalno nasilje i policijske akcije koje pokušavaju da zaustave ovu kriminalnu aktivnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading