KRIMINALCI ĆE TEK DA SE TRESU! "Prljavom inspektoru" Stoliću preti zatvor! Sudija ne odustaje od tajnih prepiski sa "SKAJA"!

Autor:

Hronika

18.03.2024

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stolić se brani govoreći da je samo radio svoj, policijski posao i da je Golubović bio njegov doušnik uslovno rečeno, kako je to i dopušteno prema pravilima službe.

KRIMINALCI ĆE TEK DA SE TRESU! "Prljavom inspektoru"  Stoliću preti zatvor! Sudija ne odustaje od tajnih prepiski sa "SKAJA"!

Foto: ST/Adelarda Popović

Na ponovljenom suđenju  koje je počelo u decembru, bivši inspektor Službe za borbu protiv organizovang kriminala (SBPOK) Božidar Stolić i osuđivani Beranac Filip Golubović, koji se terete za saradnju sa "kavačkim klanom", preko optužnice TOK u kojoj je Stolić zvanično optužen za zloupotrebu službenog položaja, a Golubović za podstrekavanje na tu zloupotrebu, danas su se izjasnili da nisu krivi.

Suđenje je faktički danas opet krenulo ispočetka jer je promenjen jedan član sudskog veća, kojem se pridružila sudija Ana Trifunović. 

Obojica optuženih su ostali pri svemu što su rekli u prethodnom sudskom postupku.

- Nisam kriv - rekao je Stolić sa optuženičke klupe.

Njegovu rečenicu ponovio je i drugooptuženi Golubović. Nijedan od okrivljenih nije želeo da ponavlja odbranu, pa nije bilo ni pitanja za njih.

Sudija Zoran Šešić čiju prvostepenu presudu je letos poništio Apelacioni sud zbog dokaza sa skaja, danas je uprkos tome odsečno rekao da odbija predlog odbrane da se skaj izuzme iz spisa i dokaznog postupka, pa će u nastavku suđenja, kako je rekao izvoditi dokaze sa tajne aplikacije, kako je početkom februara pojasnio te prepiske, odnosno komunikacije će biti tretirane kao isprave i biće prikazivane u eksel tabelama. 

- Dostavljene su i putanje sa vremenima poruka koje su razmenjivali Stolić i Golubović - kazao je Šešić poručivši odbrani da imaju dovoljno vremena da se spreme i upoznaju sa dostavljenim materijalom u spisima i na cd koji se nalazi u sudu, otkad ga je tužilaštvo dobilo iz Francuske, čije službe su i presrele tajnu komunikaciju srpsko-crnogorskih kriminalaca. Šešić je inače prvi sudija u Srbiji koji je prepiske sa skaja izvodio u dokaznom postupku i njima teretio optužene. 

Apelacioni sud je tražio da se suđenje ponovi jer po njihovoj oceni prvostepeni sud nije argumentovao svoje obrazloženje u vezi sa korišćenjem aplikacije "Skaj" i doslovce su napisali:  "Nije dovoljno reći da je taj dokaz pribavljen putem međunarodne pravne pomoći".
 Prema prvostepenoj odluci, Stolić je osuđen na dve godine zatvora zbog odavanja informacija pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i to preko drugooptuženog Golubovića, koji je dobio godinu i dva meseca robije.

Stolić se brani govoreći da je samo radio svoj, policijski posao i da je Golubović bio njegov doušnik uslovno rečeno, kako je to i dopušteno prema pravilima službe.

Sa druge strane, i drugooptuženi Golubović negirao da je policijskog službenika podstrekavao da mu prosleđuje službene beleške, slike i informacije, koje je on potom slao dalje visokorangiranim pripadnicima "kavačkog klana". Prema tvrdnjama TOK, Stolić je za to uzimao novac, što on negira.

- Nisam pripadnik ni Belivukovog ni drugog kriminalnog klana. Nikoga od njih ne poznajem. Poznavao sam Gorana Mihajlovića, koji je žrtva, i o tome sam svedočio -  rekao je Golubović pred većem.Ono čega se TOK i njegov predstavnik Saša Ivanić drže je da je Filip Golubović u policiji priznao krivično delo i način saradnje sa tadašnjim inspektorom Stolićem iako je on u svojoj odbrani pred sudom rekao da je bio prinuđen da lažno optuži Stolića 

U optužnici se nalaze fotografije Belivuka i Miljkovića u prostorijama SBPOK, tokom saslušanja prilikom njihovog hapšenja 4.februara 2021. godine. Tužilac navodi da je tu fotografiju načinio Stolić, i onda je preko "Skaja" prosledio Goluboviću, a on dalje "kavčkom klanu".

Suđenje će se nastavi 24. aprila.  

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading