Boža Spasić otkrio detalje ZLOČINA U BEČU koji zapaža iskusni obaveštajac!

Autor:

Hronika

23.02.2024

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korišćenje istog modela likvidacije koji je poznat iz slučaja kuće smrti u Ritopeku sugerira da je bečki ogranak "kavačkog klana" verovatno upleten u ovaj gnusan čin.

Boža Spasić otkrio detalje ZLOČINA U BEČU koji zapaža iskusni obaveštajac!

Foto: Printscreen/https://www.krone.at/, printscreen/TV Prva, tanjug

boža spasić

Monstruozno ubistvo mladog Srbina u glavnom austrijskom gradu dobilaje titulu glavne vesti u medijskom svetu Austrije danas. Kako zbog zverske likvidacije tako i zbog spone sa "Kavačkim klanom". 

Korišćenje istog modela likvidacije koji je poznat iz slučaja kuće smrti u Ritopeku sugerira da je bečki ogranak "kavačkog klana" verovatno upleten u ovaj gnusan čin. Bivši obaveštajac Boža Spasić je za portal Republika potvrdio da bečka likvidacija ima enormnu sličnost sa ubistvima klana Veljka Belivuka kao i "kavačkog klana". 

- Znate kako, to je zasigurno potpis klana Veljka Belivuka, samo što to za sada bečka policija ne može da utvrdi. Cilj takve likvidacije nije samo da se osoba liši života, već i da se pošalje poruka suparničkim klanovima. Takve likvidacije često viđamo u Latino Americi koju i koristi kao potpis klan Veljka Belivuka kao i kavački klan - započinje priču Boža Spasić za Republiku.

Foto: E-stock, Tanjug, Shutterstock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Po modelu kartela Južne Amerike

Austrijska policija je naišla na jeziv prizor kada su provalili u stan u okrugu Otakring. Leš mladića pronađen je iskasapljen u kadi, a pored njega je stajala stolica na kojoj je bio mučen satima pre nego što je ubijen. Muškarcu su odsečeni prsti i udovi, a naneto mu je više uboda nožem. Međutim, horor nije stao samo na tome. U stanu su pronađeni i najloni, hemijska sredstva za čišćenje i kiselina, što sugerira da su ubice planirale da žrtvu iseku na komade i unište delove tela hemikalijama ili da ih iznesu iz stana u najlonima, a potom ih operu i očiste od tragova.

- Takve likvidacije su jako krvave i zverski odrađene. Odlikuje ih visok stepen brutalnosti i zverstva. Od odsecanja glava, prstiju, tetovaža, sve u cilju slanja poruke ostalim kriminalnim miljeima da će se i njima desiti slično ako izazovu i provociraju određeni klan. Celo bečko podzemlje se sad razpežalo, vest o takvoj likvidaciji se brzo širi - dodaje bivši obaveštajac za portal Republika. 

Foto: ST/V. LUKIĆ

Boža Spasić

Ovaj mladić se, kako su izvestili mediji, bavio narko-biznisom, što je potvrđeno prisustvom laboratorije marihuane u stanu. Iako ubice nisu uspele da ostvare svoj plan u potpunosti, nešto ih je očigledno omelo, pa su napustile stan u brzini.

Da li dokumenta trojice Srba pronađena tokom pretresa nakon otkrića zločina vode ka njima ili su možda u pitanju lažni pasoši, ostaje da pokaže dalja istraga.

Po modelu kuće strave u Ritopeku

Ovaj strašni događaj podseća na sličan prizor koji je otkriven prilikom upada policije u kuću smrti u Ritopeku, gde je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića navodno ubijao suparnike. Hemikalije za čišćenje, najloni i slične metode mučenja koje su sada zabeležene u Beču podsećaju na ono što je zabeleženo u Ritopeku.

- Takve likvidacije možemo videti i u Ritopeku gde je klan Velje Nevolje kasapio i zverski ubijao ljude. Koristili su raznorazne sprave za mučenje i mašinu za mlevenje mesa kako bi se kasnije otarasili tela - rekao je Boža Spasić za Republiku. 

Foto: D.Kadić, republika, MUP

Kuća strave u Ritopeku

Austrijska policija je saopštila da je ubijeni muškarac ili Srbin ili Crnogorac, ali se ističe da evropske policije često koriste ove terminologije za kriminalce za koje se sumnja da pripadaju "kavačkom" ili "škaljarskom klanu". Ova veza ukazuje na mogući širi kontekst ovog zločina i potrebu za saradnjom međunarodnih agencija u borbi protiv organizovanog kriminala.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading