KOSTA PATI OD MALIGNE NARCISOIDNOSTI! Doktorka Milena progovorila o tragediji u Ribnikaru: NJEGOVO STANJE JE NEKO MORAO DA PRIMETI! (VIDEO)

Autor:

Hronika

20.03.2024

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Ribnikara nakon gotovo 10 meseci od nezapamćene tragedije, cveće, stihovi i igračke stoje u znak sećanja i počasti za desetoro nastradale dece i pripadnika obezbeđenja.

KOSTA PATI OD MALIGNE NARCISOIDNOSTI! Doktorka Milena progovorila o tragediji u Ribnikaru: NJEGOVO STANJE JE NEKO MORAO DA PRIMETI! (VIDEO)

Foto: ST/NEmanja Panič

Ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" i danas, nakon gotovo 10 meseci od nezapamćene tragedije, cveće, stihovi i igračke stoje u znak sećanja i počasti za desetoro nastradale dece i pripadnika obezbeđenja.

Podsećanja radi, učenik tada 7. razreda Kosta Kecmanović upao je 3. maja prošle godine u prostorije škole naoružan očevim pištoljima i molotovljevim koktelima, pa zapucao na svoje vršnjake i Dragana Vlahovića, koji je radio kao obezbeđenje. Tom prilikom stradalo je devet devojčica i jedan dečak iz njegovog razreda, a ova tragedija smatra se najvećom u istoriji Srbije, a Kosta je najmlađi masovni ubica na celom svetu.

Ekipa Republike danas je obišla školu, na dan kada će se održati sednica radne grupe za izgradnju memorijalnog centra u toj školi.

 

 

Ispred škole i danas komšije, građani, porodica i prijatelji ostavljaju poruke stradalim anđelima.

- Pratili smo od početka to. Sticajem okolnosti sam lekar i sa te strane gledam. Nemam dovoljno podataka da bih mogla da nagovestim ko snosi tu najveću krivicu. Ne mogu da definišem tog dečka. To što je uradio je strašno. Treba da prođe vreme, da se stvari iskristališu, sudski proces… Ne daj Bože da se ponovi - istakla je baka Milena, koja je inače specijalista medicine rada, za Republiku.

- Nijedan razlog nije dovoljan za to da ga opravda, videće se sve vremenom. Prvi put sam prošla danas pored skole, nisam mogla ranije da prođem, jer bi me užasno potreslo sve to. Potrebno je jako puno analiza i novih saznanja. Tek protekom vremena možemo dati neki konkretniji komentar - kazala je ona.

Kosta je imao poremećaj?

Baka Milena, inače specijalista medicine, je dodala i da je trebalo ranije da se primeti ukoliko je dečak ubica Kosta Kecmanović imao neko stanje ili poremećaj, odnosno bolest.

- S obzirom da je Kosta bio uspešan u školi, nije u nekim godinama da bi se pojavile neke veće psihoze. Jednom su u emisiji rekli da se radi o malignoj narcisoidnosti, to mi se dopalo. Mozda je više neki poremećaj, stanje, a ne bolest.  To je moralo ranije da se primeti. Mozda je škola i videla ali nije prijavila, sve je upitno zaista. Neka vreme protekne, treba raditi na prevenciji ovakvih događaj - istakla je za Republiku.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Goga

20.03.2024 17:07

U oglednom elitnom Ribnikaru, mnogo toga nije na vreme primećeno, a ko sto vidimo, nastavlja se!

Odgovori 22 3
Tane

20.03.2024 20:56

@Goga - Tu skolu treba sto pre zatvoriti

Odgovori 17 4