OTKRIVENA LABORATORIJA ZA MARIHUANU! Zaplenjena velika količina narkotika, uhapšeno više osoba! (FOTO)

Autor:

Hronika

20.03.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.

OTKRIVENA LABORATORIJA ZA MARIHUANU! Zaplenjena velika količina narkotika, uhapšeno više osoba! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Policija u Smederevu je izvela uspešnu akciju u kojoj je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima. Uhapšene su tri osobe - B. J. (53), A. J. (26) i M. S. (33) koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, kao i neovlašćeno držanje istih.

Zaplena opojnih supstanci


U akciji hapšenja, policija je zaplenila impresivnu količinu opojnih droga. Pronađeno je čak 428 biljaka indijske konoplje, 20,3 kilograma osušene marihuane i 346 grama spida. Ova zaplena predstavlja značajan udarac trgovcima drogom i aktivnostima ilegalne proizvodnje.

- U laboratoriji, u kući B. J. u okolini Smedereva, nađena je kompletna aparatura za uzgoj marihuane, lampe, prigušnice, grejači, tajmeri, filter vazduha, PH merač, termostat, mreže za sušenje, hemijski preparati i drugo.- saopštila je policija. 


Detalji hapšenja i istrage

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a u okviru tog vremena biće privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu. Očekuje se dalja istraga koja će utvrditi sve detalje njihove navodne aktivnosti u nelegalnoj proizvodnji i distribuciji opojnih supstanci.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su N. E. (24) i N. K. (20) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Privedeni osumnjičeni i pronađene droge

Sumnja se da su oni, juče,  prodali amfetamin tridesettrogodišnjem mladiću iz Čačka, koji je policija pronašla kod njega.Pretresom stanova osumnjičenih, policija je pronašla amfetamin i marihuanu.
N. E. i N. K. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Protiv tridesettrogodišnjaka će biti podneta krivična prijava

 Protiv tridesettrogodišnjaka će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading