GOLIM RUKAMA PAPAGAJU OTKINUO GLAVU, PA SLIKE UBIJENE ŽIVOTINJE SLAO SUPRUZI I NJENOJ KUMI! Nezapamćeno nasilništvo u Beogradu! OGLASILI SE NADLEŽNI!

Autor:

Hronika

19.03.2024

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je uznemiravao suprugu i tako što je u više navrata pozivao telefonom i upućivao joj razne pretnje i slao joj poruke u kojima je navodio da će ubiti nju, članove njene porodice kao i sebe, kao i razne uvrede.

GOLIM RUKAMA PAPAGAJU OTKINUO GLAVU, PA SLIKE UBIJENE ŽIVOTINJE SLAO SUPRUZI I NJENOJ KUMI! Nezapamćeno nasilništvo u Beogradu! OGLASILI SE NADLEŽNI!

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv N.V. (rođen 1986. godine) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo "ubijanje i zlostavljanje životinja" iz odredbe člana 269 stav 1 Krivičnog zakonika kao i krivično delo Nasilje u porodici iz odredbe člana 194 stav 1 Krivičnog zakonika.

Navedena krivična dela okrivljeni je izvršio u periodu od 18.02.2024. godine do 19.02.2024.godine na taj način što je, dok je bio pod uticajem alkohola pretnjom da će napasti na život i telo, te drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrožavao spokojstvo člana svoje porodice.

On je uznemiravao suprugu tako što je u više navrata pozivao telefonom i upućivao joj razne pretnje i slao joj poruke u kojima joj je takođe upućivao pretnje da će ubiti nju, članove njene porodice kao i sebe, kao i razne uvrede.  

- Nakon toga  je dana  19.02.2024.godine, u Zemunu, u ranim jutarnjim časovima, kršeći odredbe Zakona o dobrobiti životinjama, ubio kućnog ljubimca-papagaja, na taj način što je papagaju snagom svojih ruku otkinuo glavu, a zatim je telo i glavu papagaja fotografisao te fotografiju poslao svojoj supruzi - oštećenoj kao i njenoj kumi dok je snimak istog sadržaja pokazao jednom od svedoka - saopštilo je Tužilaštvo.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenom produži pritvor s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu, ponoviti krivično delo. 

- TOJT redložilo je i da sud nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenog oglasi krivim te da ga zbog izvršenja krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja iz odredbe člana 269 stav 1 Krivičnog zakonika osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci, da ga zbog izvršenja krivičnog dela Nasilje u porodici iz odredbe člana 194 stav 1 Krivičnog zakonika osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca kao i da mu izrekne meru bezbednosti Obaveznog lečenja alkoholičara kao i meru bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim tako što će mu zabraniti približavanje oštećenoj na udaljenosti ne manjoj od 200 m te mu zabraniti pristup oko mesta stanovanja i mesta rada oštećene te mu zabraniti i dalje uznemiravanje, odnosno komunikaciju sa oštećenom i to u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti sudske odluke - navedeno je u saopštenju.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading