SLOBODAN HOMEN NEMA PRIJAVLJENO NI PREBIVALIŠTE NI BORAVIŠTE U SRBIJI! Oglasilo se Tužilaštvo povodom krađe ordenja iz Palate Srbija! ISPITANA TROJICA!

Autor:

Hronika

18.03.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na predlog javnog tužioca, a po naredbi suda, policijski službenici su na više od deset lokacija na teritoriji Beograda izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koriste okrivljeni, kojom prilikom je u prostorijama okrivljenih Slobodana Homena i J.M. pronađena velika količina ordenja koji će biti predmet dalje istrage, kao i kod A.T.

SLOBODAN HOMEN NEMA PRIJAVLJENO NI PREBIVALIŠTE NI BORAVIŠTE U SRBIJI! Oglasilo se Tužilaštvo povodom krađe ordenja iz Palate Srbija!  ISPITANA TROJICA!

Foto: Medija centar

U nastavku preduzimanja dokaznih radnji prema deset lica za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo "teška krađa" iz člana 204. Krivičnog zakonika i iz kancelarije za ordenje SIV-a oduzeli 43.000 državnog ordenja, a o čemu je javnost već obaveštena, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je u svojstvu svedoka ispitao tri lica na sve okolnosti koje su njima poznate, saopšteno je iz ovog Tužilaštva.

Takođe, na predlog javnog tužioca, a po naredbi suda, policijski službenici su na više od deset lokacija na teritoriji Beograda izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koriste okrivljeni, kojom prilikom je u prostorijama okrivljenih Slobodana Homena i J.M. pronađena velika količina ordenja koji će biti predmet dalje istrage, kao i kod A.T.

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo u vremenskom periodu od 2009. godine do 2018. godine, nakon čega je javni tužilac 2019. godine prekinuo zastarelost krivičnog gonjenja preduzimajući dokaznu radnju, zbog koje činjenice je omogućeno zakonito preduzimanje daljih dokaznih radnji od strane javnog tužioca, dok apsolutna zastarelost za ovo krivičnog delo nastupa 2029. godine - saopšteno je iz Tužilaštva..

Imajući u vidu da su osumnjičeni Slobodan Homen i Slobodan Bošković trenutno nedostupni državnim organima, da Homen na teritoriji Republike Srbije nema prijavljeno prebivalište niti boravište, te da postoje okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i saizvršioce, Treće tužilaštvo je Trećem sudu podnelo predlog da se za njim i Boškovićem raspišu poternice i odredi pritvor.

Treće tužilaštvo nastavlja rad na daljem utvrđivanju identiteta svih učesnika i otkrivanju okolnosti kradje velike količine ordenja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading