FINANSIJSKA INSPEKCIJA ČEŠLJA SVE OSUMNJIČENE ZA KRAĐU ORDENJA! Homen i ekipa pod lupom!

Autor:

Hronika

16.03.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 43.000 ordena ukradeno je iz Palate Srbija.

FINANSIJSKA INSPEKCIJA ČEŠLJA SVE OSUMNJIČENE ZA KRAĐU ORDENJA! Homen i ekipa pod lupom!

Foto: Medija centar Beograd, Vladimir Lukic, shutterstock

Slobodan Homen i ekipa koja se sumnjiči da je po njegovom nalogu iznosila neprocenjivo vredno ordenje iz prostorija SIV-a biće pod istrago finansijske inspekcije, saznaje Republika.

Kako je Republika juče pisala, iz Palate Srbija je tokom više godina odneto čak 43.000 komada vrednog ordenja, a, uz Homena osumnjičeno je još devetoro ljudi.

U opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala juče je lišeno slobode osam lica J.M. (rođen 1959. godine), N.A. (rođen 1961. godine), I.Z. (rođen 1971. godine), O.P.G. (rođena 1959. godine), S.S. (rođena 1980. godine), A.T. (rođen 1964. godine), A.R. (rođen 1963. godine) i R.K. (rođen 1960. godine).

Za Slobodanom Homenom i još jednim licem raspisana je poternica.

Kako smo juče pisali, ovo je najveća akcija policije u poslednjih godinu dana, a za malverzacije se saznalo nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić stupio na čelo države.

Među plenom i orden neprocenjive vrednosti

Među 43.000 ordena, koje je iz Palate Srbije, nekadašnjeg SIV, pokrala ekipa bivšeg državnog funkcionera iz DS Slobodana Homena, nalazi se i basnoslovno vredni Orden slobode, koji je, prema nalogu Josipa Broza Tita, napravljen u samo deset primeraka, saznaje Republika.

Takođe, u jednoj od Homenovih vila koja se vodi na ime njegove majke istražitelji su tokom pretresa pronašli posebnu prostoriju, u čije su uređenje, procenjuje se, uloženi milioni evra.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading