PRITVOR ZA HOMENA! Osumnjičeni za krađu ordenja i dalje u BEKSTVU!

Autor:

Hronika

16.03.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodanu Homenu predložen je pritvor.

PRITVOR ZA HOMENA! Osumnjičeni za krađu ordenja i dalje u BEKSTVU!

Foto: Medija centar Beograd

Za bivšim državnim sekretarom u Ministarstvu pravde u vladi Mirka Cvetkovića,  Slobodanom Homenom, raspisana je poternica zbog sumnje da je zajedno sa grupom otuđio državnu imovinu i to 43.000 državnog ordenja iz Palate Srbije, izuzetno velike vrednosti.

Kako saznajemo, Slobodanu Homenu je predložen pritvor jer nije dostupan državnim organima s obzirom na to da nema prijavljeno prebivalište i boravište na teritoriji Republike Srbije od 2020. godine, da centar njegovih životnih aktivnosti nije vezan za Republiku Srbiju, te s obzirom i na činjenicu da je za istim raspisana i potraga od strane MUP Srbije.

Takođe, kako dalje saznajemo, pritvor je predložen i imajući u vidu da bi Homan boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke i saizvršiosa osumnjičenog Slobodana Boškovića s obzirom da ih sve poznaje, sa nekima je poslovno sarađivao, dok je nekima u jednom periodu čak bio i nadređen, što sve ukazuje da bi boravkom na slobodi mogao uticati na saućesnike i svedoke.

Podsetimo, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok se dva lica, među kojima je i Slobodan, nalaze u bekstvu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading