UHAPŠEN MUŠKARAC U BORU: Upravljao vozilom sa 1,72 promila alkohola u krvi!

Autor:

Hronika

19.03.2024

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

UHAPŠEN MUŠKARAC U BORU: Upravljao vozilom sa 1,72 promila alkohola u krvi!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru isključili su iz saobraćaja četrdesetpetogodišnjeg vozača „nisana“ koji je vozio sa 1,72 promila alkohola u organizmu.

Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

Zašto ne bi trebalo upravljati vozilom pod dejstvom alkohola?

Vožnja pod uticajem alkohola predstavlja ozbiljan problem na putevima širom sveta. Svake godine, hiljade ljudi bude povređeno ili izgubi život zbog vozača koji su bili pod uticajem alkohola. Ovaj problem zahteva ozbiljnu pažnju i svest o posledicama vožnje u alkoholisanom stanju.


Zakonske regulative koje se odnose na vožnju pod uticajem alkohola variraju širom sveta, ali je većina zemalja uvela stroge zakone kako bi se suzbilo ovo ponašanje. U mnogim zemljama, dozvoljeni nivo alkohola u krvi tokom vožnje je strogo regulisan, a prekršioci se suočavaju sa ozbiljnim kaznama, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole i čak zatvorsku kaznu.

Prema statistikama, vožnja pod uticajem alkohola i dalje predstavlja ozbiljan problem. U mnogim zemljama, veliki broj saobraćajnih nesreća povezan je sa alkoholom, što dovodi do gubitka života i ozbiljnih povreda. Činjenica da mnogi vozači i dalje ignorišu opasnosti vožnje pod uticajem alkohola ukazuje na potrebu za nastavkom edukacije i sprovođenja preventivnih mera.

Posledice vožnje pod uticajem alkohola mogu biti katastrofalne. Pored rizika od saobraćajnih nesreća, vozači koji su alkoholisani mogu biti izloženi riziku od hapšenja, suđenja i gubitka posla. Takođe, alkohol može uticati na sposobnost vozača da donosi brze odluke i da reaguje adekvatno u saobraćaju, što dodatno povećava opasnost po druge učesnike u saobraćaju.

Prevencija vožnje pod uticajem alkohola zahteva angažovanje celokupnog društva. Edukacija o posledicama vožnje pod uticajem alkohola, promovisanje odgovornog konzumiranja alkohola i podizanje svesti o rizicima mogu doprineti smanjenju broja vozača pod uticajem alkohola na putevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading