MUP RAZOTKRIO SERIJU KRAĐA U SUBOTICI: Među uhapšenima maloletnik!

Autor:

Hronika

19.03.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otuđili novac, zlato i tehničke uređaje.

MUP RAZOTKRIO SERIJU KRAĐA U SUBOTICI: Među uhapšenima maloletnik!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ, Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uspešno su rasvetlili 11 teških krađa, a uhapsili su A. B. (22) iz Subotice, zbog sumnje da je zajedno sa sedamnaestogodišnjim Subotičaninom izvršio ova krivična dela.

- Sumnja se da su oni, u proteklih mesec dana, provalili u ugostiteljske objekte, prodavnice i stambene objekte, iz kojih su otuđili novac, zlato i tehničke uređaje. Policija je pronašla deo ukradenih stvari i one će biti vraćene vlasnicima- piše u saopštenju PU Subotica.


Policija je sprovela intenzivan operativni rad koji je rezultirao hapšenjem A. B. koji je zadržan do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

- Sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana- navodi se u saopštenju koje je prosleđeno medijima.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, maloletnik će biti podvrgnut krivičnom postupku. Ova odluka je doneta nakon detaljne istrage koja je sprovedena povodom određenog krivičnog dela.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Surdulici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca iz Surdulice zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Osumnjičeni je brzo identifikovan i pronađen, a policija je takođe uspela da pronađe ukradeni novac koji je vraćen vlasniku.

- Sumnja se da je on, u toku noći 16. marta, ključem koji je prethodno otuđio, otvorio ulazna vrata jednog ugostiteljskog objekta u Surdulici i iz šanka ukrao kutiju s novcem- piše u saopštenju PU Vranje.


Istraga i hapšenje osumnjičenog

Osumnjičeni tridesetdvogodišnjak je uhapšen nakon brze akcije policije koja je usledila nakon prijave teške krađe. Identifikovanje i hapšenje osumnjičenog su rezultat temeljne istrage koja je u toku, a koja ima za cilj da ispita sve detalje ovog događaja.

Povraćen ukradeni novac

Jedan od ključnih momenata ovog slučaja jeste povraćaj ukradenog novca vlasniku. Policija je uspela da pronađe ukradeni novac i vrati ga vlasniku, čime je postupila u skladu sa zakonom i ostvarila važan korak ka pravdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading