SKANDALOZNO! Vozač bez dozvole i sa visokim procentom alkohola u krvi za volanom- policija reagovala!

Autor:

Hronika

18.03.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U krvi imao 1,23 promila alkohola.

SKANDALOZNO! Vozač bez dozvole i sa visokim procentom alkohola u krvi za volanom- policija reagovala!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu zaustavili su tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao kombijem bez položenog vozačkog ispita i sa 1,23 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija je utvrdila da je sudija Prekršajnog suda ovog vozača u poslednje dve godine pravosnažno osudio zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja. 

Oduzimanje vozila u skladu sa novim merama

 

Policija je tridesetčetvorogodišnjaku oduzela vozilo u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja. 

Zašto alkohol i vožnja ne idu zajedno? 

Vožnja pod uticajem alkohola je jedan od najvećih uzroka saobraćajnih nesreća širom sveta. Alkohol utiče na sposobnost vozača da donese brze i pravilne odluke, usporava reakcije i remeti koordinaciju pokreta. Osim toga, alkohol može da umanji svest o opasnostima i poveća osećaj samouverenosti, što može dovesti do nepromišljenog ponašanja za volanom. 
 
Kada osoba konzumira alkohol, on ulazi u krvotok i putuje do mozga, gde počinje da utiče na različite funkcije. Alkohol može da prouzrokuje zamagljen vid, smanjenu pažnju i povećanu sklonost ka rizičnom ponašanju. Takođe, alkohol može da umanji sposobnost vozača da proceni udaljenost i brzinu drugih vozila, što može dovesti do opasnih situacija na putu. 
 
Zakoni širom sveta strogo kažnjavaju vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Kazne za vožnju pod uticajem alkohola mogu da uključuju novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, zatvorsku kaznu i druge restriktivne mere. Osim toga, vozači koji budu uhvaćeni pod dejstvom alkohola mogu imati trajne posledice po svoj kriminalni dosije i mogu se suočiti sa teškoćama prilikom zapošljavanja u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading