POLICIJA OBAVESTILA GRAĐANE: Sprovedena je međunarodna akcija koja je otkrila alarmantan broj prekršaja na putevima!

Autor:

Hronika

18.03.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povećana kontrola saobraćaja u Evropi.

POLICIJA OBAVESTILA GRAĐANE: Sprovedena je međunarodna akcija koja je otkrila alarmantan broj prekršaja na putevima!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da su se u protekloj nedelji na teritoriji Pirota dogodile 2 saobraćajne nezgode, od toga 1 sa povređenim licem, u kojoj je 1 lice zadobilo teške telesne povrede i 1 saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

Povećana kontrola saobraćaja u Evropi

 

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 11. do 17. marta 2024. godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, koja je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje na način koji je predvideo proizvođač vozila, nepropisnog korišćenja  telefona za vreme vožnje i nepropisnog prevoza dece.

Međunarodna akcija za bezbedniji saobraćaj
 

Takođe, akcija je bila usmerena i na prekršaje koji čine vozači dvotočkaša i prekršaje učinjene od strane pešaka i prema pešacima (nepropušanje pešaka na pešačkom prelazu). Tom prilikom su otkrivena i sankcionisana ukupno 622  prekršaja, od kojih 230 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 136 prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 34 upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 24 prekršaja upotreba mobilnog telefona za vreme vožnje, 1 prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 197 ostalih prekršaja.

Apel građanima

Policijska uprava u Pirotu, apeluje na građane da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading