POSTAVLJENE KAMERE NA KLJUČNIM DEONICAMA U OVOM GRADU U SRBIJI: Policija automatski beleži svaki prekršaj

Autor: M.B.

Vesti

26.02.2024

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontrole saobraćaja u Priboju.

POSTAVLJENE KAMERE NA KLJUČNIM DEONICAMA U OVOM GRADU U SRBIJI: Policija automatski beleži svaki prekršaj

Foto: Profimedia

U cilju povećanja bezbednosti na putevima, lokalne vlasti u Priboju su postavile kamere za kontrolu saobraćaja na tri ključne lokacije. Ove kamere će omogućiti efikasnije sankcionisanje bahatih vozača koji demonstriraju silu na ulicama grada.

Poboljšanje bezbednosti

Postavljanje kamera za kontrolu saobraćaja predstavlja korak ka poboljšanju bezbednosti u saobraćaju. Vozači će biti svesni da su pod stalnim nadzorom, što bi trebalo da ih odvrati od neodgovornog ponašanja na putu.

- Kontrola saobraćaja pomoću kamera postala je sve učestalija mera za održavanje reda i disciplini u saobraćaju, a Priboj se pridružuje brojnim gradovima širom Srbije koji koriste ovu tehnologiju kako bi unapredili bezbednost na putevima. Postavljanje kamera na tri ključne lokacije u Priboju ima za cilj da smanji brzinu, spreči prekršaje i poveća svest vozača o potrebi poštovanja saobraćajnih pravila- potrđeno je za RINU.

Povećan rizik od saobraćajnih incidenata u naseljima Jarmovac i Mramorje


Naselja Jarmovac i Mramorje, kao i centar grada, identifikovani su kao područja sa povećanim rizikom od saobraćajnih incidenata. Ova saznanja su dovela do donošenja odluke o postavljanju kamera na ovim lokacijama radi nadgledanja saobraćaja.

Kamere će imati zadatak da nadziru brzinu kretanja vozila, ali i da prate druge prekršaje poput prolaska na crveno svetlo i nepropisnog preticanja. Vozači koji se ogreše o saobraćajna pravila dobiće kazne koje će stizati na njihovu kućnu adresu.

Mere za podizanje svesti o bezbednoj vožnji

Osim kažnjavanja vozača koji krše propise, postavljanje kamera ima za cilj i podizanje svesti o važnosti bezbedne vožnje i poštovanja saobraćajnih pravila. Ovakav pristup predstavlja korak ka stvaranju svesti o odgovornom ponašanju u saobraćaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading