POSTAVLJENE NOVE SAOBRAĆAJNE KAMERE! Uvedeni sistem automatskog kažnjavanja na pet lokacija u Beogradu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.02.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je napomenuti da prelazak na žuto svetlo nije predmet kažnjavanja u ovom novom sistemu.

POSTAVLJENE NOVE SAOBRAĆAJNE KAMERE! Uvedeni sistem automatskog kažnjavanja na pet lokacija u Beogradu! (VIDEO)

Foto: ST/Dragan Kadić

Nedavno uvedeni sistem automatskog kažnjavanja na pet lokacija u Beogradu izazvao je znatiželju vozača i pešaka, posebno u vezi sa pitanjem šta se dešava kada prođete na žuto svetlo.

Ove kamere postavljene su na raskrsnicama ključnih saobraćajnih puteva u gradu, uključujući Trgovačku i Jablaničku ulicu na Čukarici, Francusku ulicu i Gospodar Jovanovu ulicu, Bulevar Mihajla Pupina na Novom Beogradu, raskrsnicu Bulevara Despota Stefana i Cvijićeve ulice, kao i na Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Važno je napomenuti da prelazak na žuto svetlo nije predmet kažnjavanja u ovom novom sistemu. Vozači koji prođu na žuto svetlo neće biti sankcionisani. Međutim, za prelazak na crveno svetlo propisane su novčane kazne od 20 000 do 40 000 dinara, ili kazna zatvora do 30 dana, uz dodatnih 6 kaznenih poena.

 

 

Ova nova mera ima za cilj poboljšanje bezbednosti u saobraćaju, smanjenje prekršaja i unapređenje discipline među vozačima. Kamere su deo šireg napora grada Beograda da unapredi sistem kontrole saobraćaja i obezbedi sigurnije puteve za sve učesnike u saobraćaju.

Vozači se podsećaju da je poštovanje saobraćajnih pravila od ključne važnosti za ličnu bezbednost, ali i za bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. Preporučuje se vozačima da budu posebno oprezni i pažljivi prilikom vožnje, poštujući sve saobraćajne znakove i signalizaciju.

Ovaj novi sistem se nadamo će doprineti stvaranju sigurnijeg saobraćajnog okruženja u Beogradu, i podstaknuti vozače da voze odgovorno i sa pažnjom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading