"IZVRŠIOCI NISU MOGLI TO DA PODNESU, A OVO JE EPILOG": Trener ubijenog MMA borca OTKRIO zašto je nesrećni mladić ubijen!

Autor:

Hronika

17.03.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćosić je izrazio žaljenje što je Stefanov potencijal prerano ugašen, ali je istakao da će ga pamtiti kao mladog čoveka sa ogromnim potencijalom.

"IZVRŠIOCI NISU MOGLI TO DA PODNESU, A OVO JE EPILOG": Trener ubijenog MMA borca OTKRIO zašto je nesrećni mladić ubijen!

Foto: Printscreen Instagram/borislav_cosic

Borislav Ćosić, trener ubijenog Stefana Savića, srpskog reprezentativca i talentovanog MMA borca, podelio je svoje najdublje uspomene i emocije vezane za njihov zajednički put. Kroz potresnu ispovest, Ćosić je istakao hrabrost i talenat mladog Stefana, ističući da je bio svedok neverovatne transformacije dečaka u hrabrog mladića. Prisećajući se početaka Stefana u teretani, Ćosić je naglasio važnost njegovog razvoja kao borca, ističući da je bio kao sin njemu i njegovoj porodici.

- Stefan je bio izuzetno hrabar i talentovan mladić, ali nažalost, ova tragedija ga je zaustavila na njegovom putu razvoja i duboko me boli što se to desilo. Moraće ponovo da se rodi i čekamo ga! - dok mu se oči pune suzama, Borislav Ćosić započinje svoju ispovest i dodao:

- Kasnije, kada je prerastao te godine, moj stariji sin je počeo da imitira njega, postavljajući ista pitanja na kraju treninga: "Kako ovo, kako ono?". Tada bih mu ja rekao: "Kaži, Stefane, šta je bilo?". Tako sam zvao sina, jer je počeo da se ponaša isto kao Stefan. Za mene je Stefan bio kao sin.

Trener Ćosić je otvorio dušu o Stefanovoj pripremi za odlazak u Italiju, ističući da je mladi borac bio spreman da krene u novu avanturu, ali da je neizvesnost oko njegovog odlaska sada obavijena tugom zbog tragičnog kraja. Ćosić je naglasio Stefanov ozbiljan potencijal i rad na sebi, te izrazio žaljenje što mladi borac nije imao priliku da ostvari svoje snove.

- Trebao je da krene svakoga časa, možda bi bilo bolje da je otišao. A možda je ovo jednostavno bila sudbina. Bilo mi je žao što ide u Italiju, on je čas hteo, čas ne. Trebao je da izađe na Evropsko prvenstvo krajem marta, imao je ozbiljnu perspektivu. Bio je ozbiljan potencijal i radio je na sebi, gledao je da taj potencijal iskoristi. Hteo je da se bavi poslom, našli smo i sponzore - navodi trener.

Trener se prisetio sukoba Stefana sa njegovim ubicama koji se dogodio pre dve godine, kada je borac bio "sateran uza zid" jer mu je drug bio mučki prebijen. Prema njegovim rečima, ovaj sukob navodno je bio motiv za ubistvo talentovanog borca.

- On je oduvek bio pravdoljubiv. Pre dve godine, njegov drug je bio mučki prebijen od strane više ljudi i bačen u reku. Stefan nije mogao samo da ode kući. Rekao mi je tada: "Učitelju, kako posle toga mogu samo da odem kući? Džabe mi sve što radim, sutra za moju budućnost, za bilo šta". Dečak je izašao iz vode potpuno izmučen, mokar i krvav, ispred Stefana. On mu je tada prišao i upitao: "Ko ti je to uradio? Šta ti se desilo?" Mladić mu je odgovorio, nakon čega im je Stefan lepo prišao i pitao ih: "Ajde što ste ga prebili, ali zar ste morali da ga bacite u reku?" Onda je usledila svađa, pa i tuča koja je kasnije eskalirala u ono što se desilo. Stefan je iz te tuče izašao kao pobednik, ali možda izvršioci nisu mogli da podnesu to, i ovo je epilog - tvrdi Ćosić.

Trener je otkrio detalje sukoba Stefana sa njegovim ubicama pre dve godine, ističući da je borac bio pravdoljubiv i hrabar. Prema rečima Ćosića, sukob je bio motiv za brutalno ubistvo talentovanog borca, naglašavajući Stefanovu nesebičnost i želju da izbegne sukobe.

- Kobne večeri kada su se sreli, Stefan se nasmejao, podigao ruke i rekao: "Daj, nećemo valjda to da rešavamo ovde". Takav je on bio, uvek je nastojao da izbegne sukobe, nikome da ne učini nešto loše. Velika tuga - navodi neutešni trener.

Ćosić je podelio poslednji susret sa Stefanom i svoje emotivno otkrovenje nakon što je primio vest o njegovoj smrti. Ispričao je kako je primio vest o brutalnom ubistvu i kako ga je to duboko potreslo, ističući da Stefana nikada neće zaboraviti.

- Poslednji put kada sam ga video bilo je veče pre nego što se to desilo, imali smo sastanak u petak. U subotu ga nisam video, a u nedelju me je nazvao njegov najbolji prijatelj i rekao: "Bobi, ubili su Stefana!". U tom trenutku mi je telefon ispao iz ruke, sve je izgledalo nestvarno. Brzo sam rekao ženi da ga pozove, ali sam tada bio toliko uznemiren da sam ga čak i izvređao, što nije uobičajeno za mene. Znao sam da me prijatelj ne bi lagao, ali nisam mogao da obuzdam svoje emocije. Tada je počela agonija, tek pre dva dana sam počeo da osećam svoje telo i svoje postojanje - osećam glad, umor i sve ostalo. Bio sam kao plastika - kaže on.

Na kraju, trener je istakao značaj Stefana za Srbiju, naglašavajući da je mladi borac doneo bronzu svojoj zemlji i da će ga pamtiti kao heroja i sportsku legendu. 

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading