UBICA DEČAK BIO U PSIHOZI DOK JE LUPAO GLAVE JAGANJCIMA? Psiholog otkriva tajnu o ustupljenoj kući! Ovaj detalj je nejasan!

Autor:

Hronika

13.03.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak (13) u selu Markovac kod Vršca sekirom ubio 12 jaganjaca u toru!

UBICA DEČAK BIO U PSIHOZI DOK JE LUPAO GLAVE JAGANJCIMA? Psiholog otkriva tajnu o ustupljenoj kući! Ovaj detalj je nejasan!

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

U selu Markovac kod Vršca, u ponedeljak popodne, došlo je do šokantnog događaja kada se trinaestogodišnji dečak sumnjiči da je sekirom ubio 12 jaganjaca koji su se u tom trenutku nalazili u toru. Vlasnik P.T. iz Markovca je objavio snimak masakra na društvenim mrežama, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.


Psihološka analiza

U emisiji Puls Srbije, psiholog Željko Mašević je govorio o potencijalnim uzrocima ovakvog ponašanja i mogućim daljim koracima u zbrinjavanju ovog dečaka. Važno je istražiti da li dečak pati od nekih ozbiljnih smetnji koje do sada nisu primećene, kao i da li je izložen odgovarajućoj podršci i nadzoru. U ovakvim situacijama, bitno je pružiti celovitu podršku kako detetu tako i porodici, kako bi se razumeli uzroci i posledice ovakvog događaja i kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove.

 

- Najmanje imamo informacija o njegovom profilu. Imamo najviše posrednih informacija. Odjednom se javlja taj čovek koji im je ustupio kuću i govori kako se ranije dešavalo i ovo i ono. Ako se to ranije dešavalo kako je bio siguran da može da ih drži u kući. Pipava je priča zato što ukoliko je dečak stvarno uradio to što je uradio, odnosno da nije samo pobio jaganjce već ih je lupao po glavi i tako dalje očigledno je bio, ako ne u hronićnoj onda u nekoj akutnoj psihozi. Šta je bio okidač to ćemo valjda da utvrdimo nekom istragom - rekao je Mašević za Kurir i dodao:

- Naš mozak tako funkcionište da kada vam fali neka informacija vi je popunjavate maštom. Mi sad gledamo da napravimo priču kako bi nam bilo jasnije ono što nam je nejasno. Tako mi sad imamo razne verzije da li je bilo ovo da li je bilo ono. Činjenica je da je neko gradsko dete bilo u pitanju da bi uslovima u kojima je ovaj dečak živeo bili nasilje. Za njega, međutim, to nije nasilje on je navikao da živi tako.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading